Ignalinos kredito unijos terminuoti indėliai – saugus būdas taupyti

Ignalinos kredito unija tęsia ypatingą akciją terminuotiems indėliams. Metų laikotarpiui savo indėlius unijai patikėjusiems unijos klientams siūlomos 1,5 proc. metinės palūkanos, bent kelis kartus viršijančios didžiųjų mūsų šalyje veikiančių bankų už tokius pat indėlius siūlomas palūkanas.

Violeta Čeponienė, Ignalinos kredito unijos administracijos vadovė, sako, kad dalį savo asmeninių lėšų indėlių pavidalu turėtų turėti kiekvienas žmogus ar šeimos ūkis.

„Lietuvos prieš kurį laiką atliktas tyrimas parodė, kad terminuotus indėlius turi tik kiek daugiau nei 15 proc. šalies gyventojų. Manau, kad šis skaičius turėtų būti gerokai didesnis. Terminuotas indėlis yra konservatyvi taupymo priemonė, tačiau dalį savo turimų lėšų būtina nukreipti ir į tokius būdus taupyti“, – aiškina V. Čeponienė.

Konservatyvumas, anot Ignalinos kredito unijos vadovės, visų pirma reiškia saugumą.

„Universali taisyklė yra tokia: kuo rizikingesnis būdas taupyti, tuo didesnės galimybės uždirbti. Tačiau kartu – ir prarasti. Dalį savo lėšų galima nukreipti ir į rizikingesnes kaupimo priemones, tačiau kaupime, investavime, taupyme labai svarbu balansas. Todėl kita dalis pinigų turi būti skirtos saugioms investicijoms. Tokioms kaip terminuotas indėlis“, – teigia Ignalinos kredito unijos vadovė.

Terminuoti indėliai yra saugi taupymo priemonė dar ir dėl valstybės požiūrio. Visi fizinių asmenų Ignalinos kredito unijoje, kaip ir kitose unijose ar bankuose, laikomi indėliai iki 100 tūkst. eurų dydžio yra apdrausti valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Visiems, susidomėjusiems galimybe pasidėti terminuotą indėlį, reikia susisiekti su Ignalinos kreditounijos centriniu skyriumi tel. 8 386 52561, el. paštu ignalina@kreda.lt ar bet kuriuo regioniniu skyriumi Utenoje, Švenčionyse, Pabradėje, Zarasuose ar Visagine.

Susitvarkyti visus su šia taupymo paslauga susijusius formalumus galima ir neapsilankius unijos skyriuose. Tai gali būti padaryta nuotoliniu būdu, interneto svetainėje www.ignalinoskreditounija.lt.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą