Klasikiniai virtuvės baldai: kokie jie? 7 niuansai, kuriuos reikia įvertinti

Virtuvė yra viena svarbiausių patalpų namuose. Norisi, kad ji būtų ne tik funkcionali, tačiau taip pat ir graži. Ar įmanoma suderinti šiuos du poreikius? Tikrai taip. Svarbiausia yra rasti patikimus meistrus, kurie pagal Jūsų poreikius kurti tokį virtuvinį, kuris Jums labiausiai tinka ir kuris suteikia galimybe mėgautis gaminimu.

 

Vis daugiau dėmesio sulaukia klasikiniai virtuvės baldai. Kodėl? Na, nes tai yra klasika. Kai tik atsirado modernūs ir tuo pačiu Skandinaviško stiliaus – jie plačiai užėmė rinką. Tačiau dabar matyti, kad vizualiai jie greitai pabosta, o klasika  yra klasika.

 

Renkantis virtuvinį pirmiausia sau siūlome atsakyti į kelis klausimus, kurie dažniausiai pagreitina ir sukonkretina paieškas. Tai yra:

 

1.     Ar virtuvė yra tik maisto gaminimo vieta, ar ir pramogų, poilsio zona?

2.     Kiek žmonių ja naudosis?

3.     Ar dažnai maistas namuose yra gaminamas?

4.     Kokio aukščio yra patalpos lubos?

5.     Kiek ir kokių baldų norisi sutalpinti?

6.     Ar Jums tikrai tiks ir patiks klasikinis stilius?

7.     Ar buitinė technika bus įmontuojama, ar pastatoma?

8.     Koks yra mano biudžetas?

 

Atsakykite į šiuos klausimus ir kur kas greičiau pavyks rasti tai, ko ieškote.

 

Jeigu ir Jums norisi rasti tokį variantą, kuris labiausiai tinka ir kuris atitinka lūkesčius bei klasikinio virtuvinio apibrėžimą – pateiksime 7 patarimus, kurie padės Jums būti tikru, kad „pataikėte į taktą“.

 

  1. Pastelinės spalvos.

 

Klasikinio stiliaus virtuvėje dažniausiai dominuoja pasteliniai atspalviai. Jie gali būti ir tamsūs, ir šviesūs. Klasikiniai virtuvės baldai gali būti ir rudi, ir tuo pačiu balti. Svarbiausia, kad jie patiktų Jums ir derėtų prie sienų spalvos.

 

  1. Nereikia bijoti stiklo.

 

Moderniuose virtuvės balduose dažniausiai nekomponuojamas stiklas, kadangi gali atrodyti, kad jam reikės labai daug priežiūros. Tikrai ne. Jis nereikalauja nei daug priežiūros, nei yra trapus. O klasikiniai baldai su stikliniais akcentais – tikrai atrodo puikiai.

 

  1. Daugiau elegancijos.

 

Dažniausiai klasikiniai virtuvės baldai yra neatsiejami nuo elegantiškų akcentų, kurie ne tik labai gražiai atrodo, tačiau taip pat ir yra kur kas praktiškesni nei daugelis galvoja. Svarbiausia nebijoti įvairių išraitymų, kurie puošia labai skoningai pačius baldus.

 

  1. Svarbiausia yra kokybė.

 

Klasikinių baldų nuo kitų unikalumas yra tas, kad jie BŪTINAI turi būti gaminami iš geros kokybės medžiagos ir tuo pačiu būti patvarūs. Modernūs baldai dažniausiai yra iš plokščių, kurios ne taip ilgai tarnauja. Kai kuriems tai tinka. Tačiau tikri klasikiniai baldai tarnaus Jums labai daug metų.

 

  1. Visų baldų harmonija.

 

Svarbu, kad virtuvės baldai derėtų su kitais, kurie yra patalpoje. Ypač tokiu atveju, kai virtuvė yra sujungta su valgomuoju arba svetaine. Šiais laikais taip yra gana dažnai daroma, tad ir siūlome derinti akcentus.

 

  1. Daugiau dėmesio apšvietimui.

 

Jeigu norite, kad klasikiniai baldai tikrai spindėtų elegancija bei jaukumu – tokiu atveju svarbu, kad prie jų būtų derinamas tinkamas apšvietimas, kuris paryškina konkrečius akcentus.

 

  1. Nereikia bijoti mažų stalčiukų.

 

 Galiausiai, dažniausiai tokiuose balduose yra daug mažų stalčiukų, spintelių. Atrodo labai skoningai, tačiau kai kurie bijo, kad tai reikalaus daug priežiūros. Visgi, tikrai ne.

 

Šiuo metu baldininkai gali pagaminti beveik viską. Tik Jums reikia nuspręsti – kas labiausiai tinka ir patinka. Ir tuo pačiu su baldininkais tartis dėl smulkmenų, kad nekiltų jokių neaiškumų.


 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą