Kaip išrinkti dovaną gimtadienio proga?

Dovanojimo tikslas - pradžiuginti ir nustebinti žmogų, dovanojant jam išsvajotą ar šiaip labai reikalingą dalyką. Gimtadienio dovana - tai labai plati tema. Dažnai jauniems ar vyresniems žmonėms dovanojame pasirinkimo laisvę - vokelį su pinigais ar kokį nors dovanų kuponą. Tačiau yra ir tokia nuomonė, kad tokia dovana nepakankamai nuoširdi, kad neįdėta pastangų ieškojimui dalyko, kuris asmeniškai nudžiugintų jubiliatą. Kita vertus, jeigu pats jubiliatas tuo metu nežino, kokios dovanos norėtų arba svajoja apie brangų daiktą, kuriam trūksta pinigų, tai vokelis su pinigais yra pats geriausias pasirinkimas. 

Mažiems vaikams gimtadienio proga dovanojame žaislus, konstruktorius, lėles, įvairias dėliones, paaugliams - stalo žaidimus, bilietus į kiną ar dovanų kuponus pramogoms, pagal kuriuos galima išsirinkti aktyvaus laisvalaikio praleidimo pramogas visoje Lietuvoje. Vyresniems išrenkame dovaną pagal pageidavimą arba savo nuožiūra. Jeigu abejojame dėl konkretaus daikto, gimtadieniui ar kitai progai geriausia dovanoti dovanų kuponą pagal žmogaus mėgstamą veiklą, pavyzdžiui, jei mėgsta skaityti - knygyno ar internetinės knygų parduotuvės kuponą, jei patinka megzti - tikrai pradžiugins siūlų parduotuvės kuponas, prisiekusiam žvejui patiktų žvejybos salono dovanų kuponas. Moterys daugeliu atveju apsidžiaugtų tiesiog kvepalų ar kosmetikos dovanų kuponu. Tai labai praktiškos ir džiuginančios gimtadienio dovanos, jas gavusiam žmogui bus smagu žinoti, kad atkreipėte dėmesį į jo pomėgius ar mėgstamą veiklą. 

Atskira dovanų kategorija - personalizuoti suvenyrai (puodeliai, dubenėliai, lėkštutės, pagalvėlės, rankšluostukai ir visa kita) su užrašais ,,Mieliausiai mamai’’, ,,Geriausiam tėčiui’’, ,,Mylimiausiai močiutei’’ ir t.t. 

Visa tai galima rasti suvenyrų - dovanų parduotuvėlėse šalia įvairiausių statulėlių, stalinių ar sieninių, smėlio laikrodžių, paveikslų, gyvūnų ir žmonių figūrėlių, įvairių formų žvakių ir žvakidžių, taupyklių, vazų, padėkliukų ir stalo tekstilės. Kartais šie daiktai asocijuojasi su paskutinę minutę perkamomis dovanomis, tačiau čia galima rasti ir stilingų, puikiai papildančių interjerą smulkmenų, tinkančių įvairioms progoms.

Gimtadienio dovana gali būti ir marškinėliai su spauda - tai marškinėliai, ant kurių spaudos būdu perkeliama kokia nors frazė ar atvaizdas. Galima sugalvoti kokią nors linksmą frazę ar net sukurti eilėraštį, susijusį su jubiliatu, ir perkelti jį ant medvilninių marškinėlių. Tai žaisminga ir linksmai nuteikianti dovana.

Puiki gimtadienio dovana - puokštė dėžutėje. Ji labai tinka, sveikinant jubiliatus darbovietėse, kadangi tokią puokštę galima tiesiog padėti ant stalo ar lentynos, jai nereikia vazos ir gėlės ilgai išlieka nenuvytusios.

Į dovanų sąrašą galima įtraukti ir balionus - įvairiaspalviai, visokių formų, blizgūs ir matiniai, su piešiniais, balionų puokštės…. Labai paprasta, bet smagi, nuotaiką pakelianti dovana.

O geriausia dovana - tai gėlės ir nuoširdus dėmesys gimtadienį švenčiančiam žmogui.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą