Teisės aktų, susijusių su atleidimu iš darbo, supratimas yra labai svarbus tiek darbdaviams, tiek darbuotojams. Teisės aktai dažnai numato abiejų šalių teises ir pareigas darbo sutarties nutraukimo atveju, įskaitant atleidimo priežastis, įspėjimo terminus, išeitines išmokas ir ginčų sprendimo tvarką. Darbuotojams naudinga žinoti savo teises prieš paliekant darbovietę, o darbdaviai turi suprasti savo pareigas, kad išvengtų teisinių pasekmių. Šios žinios padeda išlaikyti sąžiningus ir skaidrius darbo santykius ir skatina pasitikėjimo bei atskaitomybės jausmą darbo vietoje.

Skaityti daugiau...

Vos prasidėjus pavasariui ir matant vis daugiau saulės – kyla noras daugiau laiko praleisti lauke, planuoti atostogas, o neretam ir įsigyti sodybą ar sodą, kad galėtų nevaržomai mėgautis gamta. Idėja yra, finansai leidžia, tačiau čia iškyla vienas pagrindinis klausimas: kaip išsirinkti?

Skaityti daugiau...

Nors pagal statybos techninį reglamentą nuotekų valymo įrenginiai priskiriami prie nesudėtingų statinių, nuo šių metų pradžios pasikeitė jų įrengimo tvarka. Aplinkos ministerijos koreguotų įstatymų dėka nuotekų valymo įrenginiams nereikės gauti statybos leidimų ir vykdyti statybų užbaigimo procedūrų išskyrus tuos atvejus, kuomet jos įrengiamos miestų ribose, saugomose kultūros paveldo objektų teritorijose.

Skaityti daugiau...

Valgomasis kambarys dažnai tampa mūsų namų širdimi, kurioje šeimos susirenka ne tik valgyti, bet ir bendrauti, planuoti bei dalintis kasdienio gyvenimo akimirkomis. Tinkamai išplanuotas valgomasis gali ženkliai prisidėti prie namų estetikos ir funkcionalumo, todėl jo įrengimas turėtų būti atliekamas atsižvelgiant į šiuos aspektus. Aptarkime, kokius sprendimus reikėtų priimti, siekiant optimaliai išnaudoti šią erdvę.

Skaityti daugiau...

Guess - tai tas prekės ženklas, kuris jau seniai yra tapęs stiliaus ir prabangos sinonimas, kai kalbame apie drabužių ir batų pasaulį. Kiekvienas jų sukurtas produktas, ypač batai, spinduliuoja aukštos kokybės dizainu ir nepriekaištingu stiliumi. Nuo ryškių vakarinių batelių iki patogių kasdien nešiojamų sportbačių, Guess siūlo tokią avalynę, kuri papildo bet kokį aprangos derinį, suteikdama jam išskirtinumo ir šarmo.

Skaityti daugiau...