Noriu įsigyti nešiojamą kompiuterį: kaip išsirinkti?

Tiems, kurie dirba nuotoliniu būdu, mėgsta filmus žiūrėti lovoje, keliauti su kompiuteriu ar tiesiog nepasitenkina vien stacionariais įrenginiais – nešiojamas kompiuteris tampa labai svarbia gyvenimo dalimi. Tačiau, kaip įsigyti tokį įrenginį, kuris tarnaus ilgai, patenkins visus poreikius bei per daug nepaplonins piniginės?. Perskaitę straipsnį turėsite pakankamai žinių bei galėsite tinkamai pasirinkti nešiojamąjį kompiuterį. Jį įsigyti už gerą kainą galėsite e-parduotuvėje b-a.eu. Taigi, duodame jums praktiškus bei konkrečius patarimus kaip išsirinkti nešiojamą kompiuterį.

Jeigu jo reikia darbui, į technines specifikacijas atkreipti dėmesį nebūtina. Tokiu atveju svarbu kompiuterio konstrukcija bei dizainas. Darbui skirtas nešiojamas kompiuteris turėtų būti:

·       Lengvas – jį reikės nešiotis, perkelti iš vienos vietos į kitą, nuolat rodyti prezentacijas ar failus, tad mobilumas yra svarbus aspektas

·       Plonas – kad kuo lengviau tilptų į kompiuterio krepšį, būtų kompaktiškas

·       Nebūtinai galingas – darbui nebūtini galingi procesoriai ar vaizdo plokštės

Darbui, ypač įmonėms pastaruoju metu patikti pradeda Apple produkcija. Tai yra kibernetiškai saugus sprendimas, kadangi į Apple produktą įsilaužti programišiams ar piktavaliams bus daug sunkiau nei į Windows kompiuterį. Vis dėlto Apple produktai, nors ir yra estetiškai gražūs bei techniškai (iš pirmo žvilgsnio puikūs), jie beveik niekad neturi didelės talpos kietojo ar išorinio disko bei yra labai brangūs. Tad klausimas kyla tik toks: „ar verta?“. Čia galite rasti sprendimą už kelis šimtus arba daugiau nei tūkstantį (jei rinksitės Apple) eurų.

Jeigu jo reikia žaidimams, kuo daugiau dėmesio skirkite specifikacijoms bei galingumui. Specifikacijos, kurios turi didžiausią reikšmę:

·       Vaizdo plokštė – AMD arba NVidia yra dvi populiariausios kompanijos. Geros, žaidimus aukščiausiais (HIGH-ULTRA) nustatymais „vežančios“ vaizdo plokštės parametruose turėtų figūruoti 2GB arba didesnis atminties skaičius. (Jeigu rasite prie vaizdo plokštės parašytą informaciją „Intel HD graphics“, gali būti, kad nėra dedikuotos vaizdo plokštės ir kompiuteris ir yra galingas, bet nesutvertas žaidimams).

·       Procesorius – Intel i5 ir ne prasčiau. Idealiausias variantas bus Intel i7 ar naujos kartos Intel i9. Be abejonės procesorius nulems kiek daug darbų kompiuteris atliks vienu metu, o žaidimų metu tai yra labai svarbu. Dažnis (GHz) irgi svarbus parametras, bet jo pervertinti nereikėtų.

·       SSD (Puslaidininkis diskas) -  jo talpa nulems tai, kiek daug programų bei žaidimų galėsite išnaudoti su maksimaliu kompiuterio pajėgumu. Jeigu žaidimus arba programas įrašote į HDD, o ne į SSD, jos veiks lėčiau. Tai gali būti 128GB, 256GB, 512GB ir taip toliau – spręsti jums.

·       Ekrano įstrižainė – gal darbui 13 colių ekranas kai kam ir tiks, tačiau žaidimams reikia kuo didesnio ekrano. 15.6 colių variantas bus pats tas, tačiau galbūt jums pasisieks rasti patinkantį variantą ir net su didesniu ekranu. Tačiau didesnis už 15.6 colių ekrano kompiuterį bus sunku nešti ir transportuoti, jis ir svers gerokai daugiau, todėl žodis „nešiojamas“ įgaus truputį kitokią prasmę.

·       RAM atminties dydis – 8GB – minimalus daugeliui naujų žaidimų reikalingas RAM kiekis. Visgi 16GB tikrai pakankamas dydis, o 24 ar 32GB bus tikrai daugiau nei užtektinai „RAMŲ“.

Čia geram kompiuteriui siūlytume atsidėti bent tūkstantį eurų. Aišku galite rasti puikų modelį ir už pigiau, tačiau daugiausiai opcijų bus 1000-2000 eurų diapazone.

Jei norite dirbti su Photoshop, video maketavimo programomis

Tada rinkitės kompiuterį su galinga vaizdo plokšte ir procesoriumi. Dažnai šių profesijų atstovai renkasi Apple MacBook kompiuterius dėl puikios programinės įrangos optimizacijos. Net panašių specifikacijų Windows kompiuteriuose ta pati programinė įranga neretai yra prasčiau suderinta nei Apple produktuose. Tokiam specializuotam poreikiui pasiūla nėra plati, todėl piniginę paploninti gali tekti tikrai nemažai

Jei norite kuo daugiau sutaupyti

Galite pirkti ir naudotą kompiuterį, tačiau tokiu atveju pasirūpinkite, kad jis dar turėtų garantiją arba gedimo bei nesklandumų atveju liksite it musę kandę.

Papildomi patarimai

Jeigu kompiuterio naudojimas bus intensyvus – pasirūpinkite tinkamu aušinimu bei kitais priedais. Aušintuvą turėti bus verta bet kokiam naudotojui, o kompiuterio pelė bei ausinės pagerins darbą ar žaidimus.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą