Po dešimtmečio Molėtų rajone sumedžiotas vilkas

Mūsų rajone šiųmečio medžioklės sezono metu leidus sumedžioti du vilkus, vienas plėšrūnas sumedžiotas prieš savaitę vykusios varyminės medžioklės metu Skudutiškio medžiotojų klubo medžioklės plotuose Galinių miške. Vienintelio taiklaus šūvio autoriumi tapo Gintautas Žiukas. 
Iš Skudutiškio krašto kilęs Gintautas, vadovaujantis Molėtų rajono savivaldybės laisvėje gyvenančių medžiojamųjų gyvūnų padarytų nuostolių skaičiavimo komisijai, šiemet ne kartą vyko skaičiuoti vilkų padarytos žalos. Iš darbinės ir medžiotojo patirties jis įtarė, kad Skudutiškio krašte gali gyventi vilkai...
-Vilkui maisto paieškose įveikti 50 – 70 km - įprastas atstumas,  - kalbėjo aštuonerius metus medžiojantis Gintautas, taip leidžiantis suprasti, kad šis plėšrūnas nenuspėjamas savo „dislokacijos“ vieta. - Įvertinus vietoves, kuriose buvo sudraskyti naminiai gyvūnai, spėlionės, kad Skudutiškio apylinkėse vilkai sukasi, tik stiprėjo, juolab, kad teko ir jo pėdsakus aptikti. Beje, po kiemą dienos metu vaikštinėjantį pilkį netoli Galinių miško esančios sodybos užfiksavo  stebėjimo kameros.

 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ Nr. 93 lapkričio 28 d.


 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą