Kaip eismo įvykis apsunkino emigrantės gyvenimą Anglijoje

Kai nusprendžiau apsigyventi Londone, kurį laiką negalėjau net pagalvoti apie automobilio vairavimą: priešingos pusės eismas ir didelis automobilių srautas man kėlė tikrai nemažą siaubą, todėl tik po dvejų metų pagaliau ryžausi sėstis už vairo. Nors turiu sukaupusi tikrai nemažą vairavimo stažą, tačiau pirmos dienos atrodė tiesiog siaubingos – priprasti prie tokio automobilių judėjimo buvo tikrai nelengva. Vis dėlto, įvertinau, kad kelionė į darbą automobiliu yra gerokai patogesnė ir greitesnė, todėl teko prie to priprasti.

Įtariau, kad anksčiau ar vėliau tikrai pateksiu į eismo įvykį, tačiau maniau, kad taip nutiks dėl mano kaltės. Vis dėlto, nutiko priešingai: visuomet laikausi kelių eismo taisyklių, tad ir tąkart užsidegus raudonai šviesai sustojau prie šviesoforo. Deja, į mano automobilio galą trenkėsi greitį viršijęs automobilis, kuris mano transporto priemonę sudaužė nepataisomai. Stiprus smūgis į automobilio vairą taip pat neliko be pasekmių, nes atsipeikėjau tik ligoninėje. Gydytojas konstatavo raktikaulio lūžį bei pasakė, kad patyriau smegenų sutrenkimą, o ant kaktos buvo matyti audinių siuvimo žymės. Puoliau į paniką, nes tai reiškė, kad dar kurį laiką teks pabūti ligoninėje: visai neseniai pradėjau dirbti naujame darbe, todėl mažiausiai norėjau, kad dėl sveikatos sutrikdymo vietoj manęs būtų priimtas naujas darbuotojas. Nors ir turėjau šiokių tokių santaupų, tačiau jų ilgam nebūtų pakakę.

Vieną rytą sužinojau apie galimybę gauti kompensaciją už patirtą eismo įvykį: laiką vis dar leidau ligoninėje ir tiesiog naršiau internete, kol akys užkliuvo už „Insito Group“ skelbimo. Jame buvo rašoma, kad patyrus eismo įvykį Anglijoje turiu teisę prašyti kompensacijos už patirtą sveikatos sutrikdymą, todėl nusprendžiau nedelsti. Maloniai nustebino tai, kad konsultacija buvo teikiama lietuvių kalba: nors per visus gyvenimo metus Londone tikrai neblogai pramokau anglų kalbą, tačiau niekam ne paslaptis, kad teisinė kalba yra ganėtinai sudėtinga. Konsultantė man papasakojo, kokių veiksmų bus imamasi, ir kokio dydžio konsultacijos galiu tikėtis: aptartos sąlygos atrodė net labiau negu geros, todėl pesimistinės nuotaikos tapo kur kas džiugesnės. Buvau nusiteikusi, kad teks gana ilgai laukti, kol bus sutvarkyti visi teisiniai reikalai, tačiau labai apsidžiaugiau, kai su manimi susisiekė konsultantė dėl priskirtos kompensacijos. Pagrindinis mano tikslas buvo gauti kompensaciją už patirtas gydymo išlaidas bei reabilitacijos laikotarpiu prarastą uždarbį, tačiau „Insito Group“ komanda siekė, kad taip pat būtų padengtos ir kito automobilio įsigijimo išlaidos. Po patirto eismo įvykio sužinojau, kad mano automobilis keliaus į metalo laužą, nes jo taisymas yra praktiškai neįmanomas: tai, žinoma, labai nuliūdino, nes naujo automobilio įsigijimas reiškė papildomas išlaidas, kurioms tuo metu tikrai buvau nepasirengusi. Visuomet laikausi nuostatos, kad svarbiausia yra sveikata, todėl po patirtos traumos lankiausi pas fizioterapeutą, kuris pasirūpino, kad patirtas raktikaulio lūžis sugytų kiek įmanoma sklandžiau. Esu labai dėkinga man pagelbėjusiam specialistui, kuris padėjo pamiršti judėjimo nesklandumus bei pasirūpino, kad netektų kentėti didelių skausmų. Vizitai pas fizioterapeutą, žinoma, buvo mokami, tačiau gauta kompensacija padėjo padengti patirtas išlaidas ir leido greičiau atsistoti ant kojų.

Šis patirtas eismo įvykis leido man geriau suprasti savo kaip emigrantes teises, nes iki tol maniau, kad kreiptis dėl kompensacijos gali tik prašyti išimtinai tik Anglijos piliečiai. Labai džiaugiuosi atradusi „Insito Group“ kompaniją, kuri man padėjo sunkiu laikotarpiu – šią įmonę neabejotinai rekomenduoju visiems, kuriems teko susidurti su nelaimingu atsitikimu kelyje.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą