Langų paruošimas įsikeliant į naujus namus

Įsikėlimas į naujus namus yra jaudinanti patirtis, ir dažniausiai tai gana malonus gyvenimo pokytis. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, interjero įkūrimas sukelia ne tik malonius jausmus, bet ir atitinkamus rūpesčius. Sukurti jaukumo oazę dažnas patiki profesionaliems dizaineriams, tačiau nemažai ir tokių, kurie viską nori arba gali tik susikurti patys - nuo langų, sienų ir grindų apdailos iki baldų ir buitinių prietaisų.

Šįsyk aptarsime, kokiais būdais galima paruošti langus, vos įsikėlus į naujus namus, ir ką galima rinktis iš ganėtinai gausaus langų aksesuarų asortimento.


Karnizai


Tuo atveju, kai nuspręsite langus papuošti užuolaidomis, jums būtinai reikės pasirūpinti karnizu. Jie būna įvairūs: sieniniai, lubiniai, dvigubi, viengubi, skirtingų spalvų ir formų, tai pat pagražinti visokiomis dailiomis detalėmis. Tad priklausomai nuo interjero idėjos, galima išsirinkti tokį, kuris gražiai harmoningai įsilies į bendrą namų vaizdą.

Norint optiškai padidinti kambarius, reikėtų rinktis lubinius karnizus, nes užuolaidos kris tiesiai nuo lubų. Taip pat šie karnizai pasižymi itin tyliu užuolaidų traukimu ir yra nematomi. Be to, gana lengvai montuojami. O štai sieniniai karnizai jau neišvengiamai tampa interjero detale, nes jie aiškiai matomi, taip pat su jais įmanomi įvairesni užuolaidų pakabinimo būdai.


Langų valymas


Prieš kabinant užuolaidas ar kito tipo aksesuarus, svarbu pasirūpinti langų švara. Turbūt daugelis sutiks, kad tai ne pati lengviausia ir maloniausia užduotis. Tačiau yra kokybiškų prietaisų, kaip reikiant palengvinančių šį darbą. Langų valytuvai-robotai, rankiniai, su teleskopiniu kotu, magnetiniai ir kitokie sukurti būtent tam, kad langai nepriekaištingai blizgėtų, o darbas būtų ne toks varginantis. Valytuvai-robotai daugiausiai leis jums ilsėtis, nes visą darbą atliks už jus. Jie prie lango prisitvirtina vakuuminiu būdu ir gali būti valdomi išmaniuoju telefonu. Magnetinis valytuvas susideda iš dviejų dalių, ir viena iš jų būna lango išorėje, kita - viduje, judinama ranka. Karcher langų valytuvai su įkraunamom baterijom greitai susiurbia vandens lašus ir nepalieka ant langų ar kitų stiklinių paviršių jokių dryžių. Langų valytuvas su teleskopiniu kotu yra gana populiarus ir mėgstamas, nes yra paprastesnis ir leidžia pasiekti sunkiau pasiekiamas vietas, o pakeitus antgalį, su juo galima valyti įvairius kitus paviršius.


Užuolaidos


Užuolaidų asortimentas tikrai gana platus: nuo dieninių ir naktinių iki skirtų virtuvei, miegamajam, svetainei ir kitoms erdvėms. Taip pat stilių įvairovė suteikia galimybę kiekvienam rinktis ir priderinti prie savo namų interjero. Dieninės užuolaidos turbūt pirmiausia skirtos saugoti privatumą, išlaikant šviesą patalpoje, tačiau taip pat gali tapti ir puikiu stiliaus akcentu. Naktinės užuolaidos temdo kambarį ir taip pat neleidžia jam įkaisti karštuoju metu. Rezultatas - kokybiškas poilsis ir dar didesnis privatumas.

Išsirinkę stilistiką ir paskirtį, galite kaip reikiant pagyvinti kambarius - susikurti prabangią, betarpišką ar kitokią, jūsų labiausiai trokštamą, namų atmosferą.


Roletai ir žaliuzės


Roletai ir žaliuzės - puiki ir moderni užuolaidų alternatyva, galinti tapti dar vienu stiliaus akcentu. Jų dėka taip pat galima sėkmingai palaikyti optimalią patalpų temperatūrą, nes saulės spinduliai negali skrosti kiauriai. O, pavyzdžiui, termo roletai gali visiškai atspindėti saulės šviesą, nes yra pagaminti iš lygios gumuotos medžiagos ir išorėje dengti sidabro danga. 

Universalios stilistikos šiuolaikiškus roletus ir žaliuzes lengvai pritaikysite bet kuriame interjere. Jų taip pat yra tiek dieninių, tiek naktinių, tiek visiškai neperšviečiamų, tinkamų fotostudijoms ar kitokiai paskirčiai, kada reikia tamsos, pavyzdžiui, kai reikia užtikrinto poilsio - ankstyviems vasaros rytams arba dienos poguliui. O štai roletai diena-naktis puikiai pasitarnauja, kai norisi išlaikyti ir šviesos patekimą dienos metu, ir užtemdymą naktimis, nes turi du sluoksnius.

Renkantis roletus virtuvei, verta paminėti bambukinius, nes šie daug pravartesni už medžiaginius, mat yra lengviau valomi. Natūralios medienos žaliuzės yra atsparios drėgmei ir temperatūros pokyčiams, tad labai tinkamos balkono durims.

Pigu.lt žaliuzės gali būti tiek vertikalios, tiek horizontalios, tiek plisuotos. Kai kurias vertikalias žaliuzes galima pritaikyti ir patalpų atskyrimui, o plisuotomis, esant poreikiui, galima uždengti ir tik dalį lango.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą