Ne tik romansų, bet ir P. Širvio poezijos gerbėjus vėl džiugins „Nalšia“

Romansai, meilės dainos, retro muzika šiuo metu yra mėgiami, paklausūs, turintys savo klausytoją, skirtingose erdvėse ir skirtingu laiku dažnai skambantys. Juos atlieka įvairūs atlikėjai – nuo folkloro ansamblių iki operos solistų.

Su meile ir pasigėrėjimu romansų melodijas vinguriuoja ir folkloro ansamblis „Nalšia“ – kartais įprastai, „senoviškai“, o kartais išdrįsdamas nukrypti nuo autentiškų muzikavimo ir dainavimo tradicijų, pasirinkdamas naujesnius, šiandienos klausytojui labiau įprastus skambesius, interpretavimo kelius. Jau kelerius metus ansamblis siekia prikelti romansus antram gyvenimui, pakylėti juos iki aukštos muzikavimo kultūros vertų kūrinių lygmens: pradedant žodžiais – geriausių Lietuvos poetų lyrikos išdainavimu, baigiant muzikavimu kartu su džiazo pianistu Rytu Linge, praturtinančiu romansų aranžuotes naujomis, netikėtomis spalvomis.

Būtent tokia ir yra naujausia „Nalšios“ programa „Dainuoju Širvį“. Išskirtinis gražiausiųjų poeto Pauliaus Širvio posmų lyrizmas, išgyvenimų gelmė, o ir pati neeilinė poeto asmenybė užburia, eilėraščiai tarsi prašyte prašosi išdainuojami. Puikios poezijos ir žmonių pamėgtų gražiausių romansų melodijų sintezė virpina širdis NALŠIOS dainininkams, tikimės –nepaliks abejingais ir klausytojų.

Taip pat su didžiausiu džiaugsmu pristatysime ilgai brandintą, laukte-išlauktą naują romansų ir meilės dainų kompaktinę plokštelę tuo pačiu pavadinimu, išleistą kolektyvo 35-mečio proga. Jausmais perausta, melodinga P. Širvio lyrika, jau bene dešimtmetį netylanti „Nalšios“ dainininkų lūpose, pagaliau įamžinta ir gali būti pasiekiama visiems tiek jo poezijos, tiek romansų mėgėjams. O mums Širvys ir toliau išlieka tikras dainius, ir tikrai išdainuotas, rodos, tebelaukiantis prie Vilniaus, prie pasakų miesto...

 

 

„Nalšia“ dainuoja Širvį:

 

„Sartų žuvėdra“

https://youtu.be/GSbsbR-Nom0

 

„Jūreivis“

https://youtu.be/G_RbDVsFYWo

 

„Krito žiedlapiai“

https://youtu.be/hDLbS2VnydQ

 

„Žiburiai“

https://youtu.be/bW1mGnbg4GE


 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą