Klaidos imant kreditą ir kaip jų išvengti

Bet koks kreditas yra rimtas finansinis įsipareigojimas. Taigi, prieš jį prisiimant, svarbu gerai viską apsvarstyti. Žinoma, pasitaiko tokių situacijų, kuomet kitos išeities paprasčiausiai nėra. Visgi, dauguma asmenų daro ganėtinai panašias klaidas, kurių tikrai nesunku išvengti. Taigi, ką žinoti svarbiausia? Kokios klaidos pasitaiko dažniausiai ir kaip galima pamėginti jų išvengti?

Nepalyginami skirtingi pasiūlymai

Šiais laikais paskolas teikiančių įmonių tikrai netrūksta. Visgi, viena iš dažniausių daugumos žmonių klaidų yra tai, jog šie nepalygina skirtingų pasiūlymų. Natūrali konkurencija skatina kreditorius suteikti kuo patrauklesnes sąlygas. Taigi, neskirdami laiko paieškai ir įmonių palyginimui, galite praleisti išties puikų pasiūlymą. Dėl šios priežasties, net jeigu kredito Jums reikia ganėtinai skubiai, peržvelkite bent kelis skirtingus variantus. Vieno iš jų sąlygomis galite pasidomėti, pavyzdžiui, čia

Neįvertinamos finansinės galimybės

Bet koks finansinis įsipareigojimas yra papildoma našta. Taigi, prieš imant kreditą, svarbu išties gerai įvertinti savo galimybes. Pirmiausiai, rekomenduojama apsvarstyti, kokią didžiausią sumą galite pasiskolinti, jog vis tiek gyventumėte komfortiškai. Be to, visuomet pravartu įvertinti, ar pirkiniui išties reikalingas kreditas. Galbūt pinigus galite sutaupyti patys? O gal tam tikros prekės Jums apskritai nereikia? Kalbant apie būsto paskolą, nepamirškite, jog ši imama itin ilgam laikotarpiui. Taigi, įvertinkite tai, kad Jūsų gyvenimo aplinkybės gali stipriai pasikeisti. 

Nesidomima sąlygomis

Imdami kreditą, dauguma asmenų nepasidomi jį supančiomis sąlygomis. Dėl šios priežasties, ateityje gali kilti tam tikrų nesklandumų. Nepamirškite, jog pasirašydami sutartį sutinkate su kredito davėjo reikalavimais. Taigi, svarbu, kad atidžiai ją perskaitytumėte ir pasidomėtumėte Jums neaiškiais punktais. Be to, kaip jau minėjome kiek anksčiau, bėgant laikui gyvenimo aplinkybės gali pasikeisti. Tad rekomenduojama pasidomėti ir įmokų atidėjimo sąlygomis, jeigu nutiktų kokia nors nelaimė. 

Viena paskola mėginama padengti kitą

Viena iš didžiausių klaidų, kurią galite padaryti – tai imti naują kreditą, jog padengtumėte seną paskolą. Iš vienos pusės, toks veiksmas signalizuoja apie asmens nemokėjimą valdyti savo finansų. Kita vertus, nepamirškite, jog tokiu būdu tik dar labiau klimpstate į užburtą skolų ratą. Taigi, kreditų imti per dažnai tikrai nereikėtų. Verčiau pamėginkite susirasti papildomą darbą ar stipriau taupyti. 

Nesikreipiama dėl konkretaus pasiūlymo

Šis aspektas galioja tuomet, kai kalbame apie būsto paskolą. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės galimas išlaidas skaičiuojasi pagal tai, ką jiems pasakoja draugai arba artimieji. Visgi, svarbu prisiminti, kad Jūsų paskolos sąlygos gali būti visai kitokios. Taigi, rekomenduojama susisiekti su bankais ir sulaukti konkretaus pasiūlymo. Jokiu būdu neskubėkite duoti avanso už pasirinktą būstą, kol nežinote, kokią paskolą galite gauti. Neretai susiduriama su nusivylimu, kuomet yra tikimasi vienos sumos, tačiau gaunama daug mažesnė. Taigi, neskubėkite ir pilnai pasidomėkite tuo, kokią paskolą galite pasiimti. 

Nesidomima, kam gali būti suteiktas kreditas

Dauguma žmonių nė nežino, jog kreditoriai paskolos negali suteikti bet kam. Visi asmenys turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Pavyzdžiui, svarbu, jog besiskolinantis žmogus būtų pilnametis. Be to, turimi finansiniai įsipareigojimai negali viršyti 40% mėnesinių pajamų. Įprastai kreditai yra teikiami tik Lietuvos Respublikos piliečiams, vienoje darbovietėje dirbantiems kiek ilgesnį laikotarpį. Be to, svarbu, kad gautumėte pastovias pajamas. Nepamirškite, jog dažnai atsižvelgiama ir į Jūsų kredito reitingą. Dėl šios priežasties, svarbu visus turimus įsipareigojimus vykdyti laiku. Kitu atveju, ateityje gauti norimą paskolą gali būti gerokai sunkiau. 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą