Apdovanoti gražiausiai nupiešusieji šeimos gydytojus

Ligonių kasos, siekdamos priminti, koks svarbus šeimos sveikatai yra šeimos gydytojas, vasario-kovo mėn. pradinukams organizavo socialinės akcijos "Sveika šeima" vaikų piešinių konkursą "Mano šeimos gydytojas", skirtą Tarptautinei šeimos dienai paminėti.  
Gegužės 12 d. didžiuosiuose šalies miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje - vyko šio konkurso, kuriame dalyvavo 6100 pradinukų iš 360 mokyklų ir 59 savivaldybių, laimėtojų apdovanojimai. 
Panevėžio ir Utenos apskričių savivaldybių geriausių darbų autoriai ir aktyviausiai konkurse dalyvavusios klasės apdovanotos Panevėžio miesto savivaldybėje. Šventėje dalyvavo Komisijos nariai, savivaldybių, visuomenės sveikatos biurų, mokyklų atstovai, konkurso dalyvių šeimos nariai. Savivaldybėje eksponuota 13 nugalėtojų piešinių, šventės dalyvius menine programa sveikino Panevėžio pradinės mokyklos mažieji dainininkai ir šokėjai. 
Į renginį atvyko Panevėžio miesto savivaldybės vicemerai Petras Luomanas ir Aleksas Varna. P. Luomanas  pasidžiaugė vaikų laimėjimais, pastebėjo, kad konkurso tema iš tikrųjų buvo aktuali, nes šeima ir sveikata yra amžinos vertybės.
Apie šeimos gydytojus susirinkusiesiems kalbėjo konkurso komisijos narė, Sveikatos apsaugos ministerijos šeimos medicinos srities vyriausioji krašto specialistė Panevėžio kraštui Irena Brogaitė, apie tai, kiek vaikai nemažai sužinojo apie šeimos gydytojus dalyvaudami konkurse - Panevėžio pradinės mokyklos mokytoja Vida Judokienė, mintimis apie konkursą pasidalijo kiti komisijos nariai.
"Panevėžio ir Utenos apskričių dalyviai skaičiumi pralenkė net Vilniaus, Kauno, Klaipėdos TLK zonos dalyvius - į Panevėžį piešinius atsiuntė beveik 1,5 tūkst. pradinukų iš 78 mokyklų. Vaikai piešė, kaip jų šeimos gydytojas gydo mamą, tėtį, brolį, sesę, močiutę, senelį... Kai kurie nutapė tikrus savo šeimos gydytojų portretus ir net užrašė gydytojų pavardes," - teigia Konkurso darbų vertinimo komisijos pirmininkas, Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Jonas Narbutas.
Ligonių kasų specialieji prizai kartu su Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) direktoriaus padėkomis atiteko 13-ai konkurso nugalėtojų iš 12-os Panevėžio ir Utenos apskričių savivaldybių. Vienas iš jų - anykštėnas - paskelbtas paties gražiausio piešinio autoriumi. Jo piešinys, kaip dar 4 pagrindinių prizininkų piešiniai, tapo atvirlaiškiais, kuriuos kiekvienas vaikas galėjo parsinešti namo ir įteikti artimiesiems. Tikimasi, kad atvirlaiškius gavę suaugusieji atkreips dėmesį į tai, kas juose parašyta ir geriau supras, koks svarbus yra šeimos gydytojas. 
Dar 57 dalyviams ir 14-ai aktyviausiai konkurse dalyvavusių klasių įteikti Panevėžio TLK ir beveik 30-ies jos partnerių prizai. 12-ai Panevėžio TLK veiklos zonos nugalėtojų dvigubą šventę padarė Panevėžio turizmo ir informacijos centras TIC), išleidęs ir renginio dalyviams dovanojęs spalvingų kalendorių su jų piešiniais. AB "Pieno žvaigždės" gamybos padalinys filialas "Panevėžio pienas" renginio dalyvius vaišino ledais, už kuriuos įmonei vaikai vienbalsiai tarė "ačiū".
Panevėžio TLK direktoriaus padėkomis ir kalendoriais apdovanoti: visų laimėtojų mokytojai; visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, prisidėję prie vaikų dalyvavimo konkurse; klasės, iš kurių konkurse dalyvavo 10 ir daugiau vaikų, bei jų mokytojai; visos mokyklos, dalyvavusios konkurse. 
Panevėžio TLK nuoširdžiai dėkoja už įsteigtus prizus konkurso partneriams: AB "Pieno žvaigždės" - už ledus, Panevėžio TIC - už kalendorius su nugalėtojų piešiniais, Molėtų turizmo ir verslo informacijos centrui - už daiktinius prizus klasei ir atskiriems prizininkams, Molėtų krašto muziejui - už kvietimus šeimoms apsilankyti muziejuje ir knygas. Taip pat dėkoja Molėtų rajono savivaldybei bei kitoms savivaldybėms ir jų visuomenės sveikatos biurams už informacinį bendradarbiavimą. Partnerių dėka Panevėžio TLK galėjo apdovanoti išskirtinai daug konkurso dalyvių.
Skelbiame konkurso "Mano šeimos gydytojas" laimėtojus Molėtų rajone:
Konkurso nugalėtoja Molėtų rajone - Simona Bareikytė, Alantos gimnazija, 1 kl., (paskatino dalyvauti visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Kazlienė (ligonių kasų specialusis prizas).
Aktyviausia Molėtų rajono klasė - Pradinės mokyklos 4c klasė, mokytoja  Indrė Karaliūtė  (Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro prizas - spalvinimo ir informacinės knygelės, pieštukai).
Partnerių prizais pagal nominacijas apdovanoti Molėtų rajono laimėtojai:
Atėnė Stefanovič (už originalumą), Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazija, 4 kl., Augustinas Pelakauskas, Vaida Šedytė,  Emilija Januškevičiūtė, Gustė Gribėnaitė (už tiksliai atspindėtą temą), Pradinės mokyklos 4c kl. - Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro prizai - spalvinimo knygelės, pieštukai, įstaigos informacinės knygelės bei  Molėtų krašto muziejaus prizai - kvietimai šeimoms apsilankyti muziejuje ir knygos.
Panevėžio TLK dėkoja visiems konkurso dalyviams. Visų laimėtojų - nugalėtojų ir prizininkų - darbus galima peržiūrėti www.paneveziotlk.lt. 
Panevėžio teritorinė ligonių kasa 
 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą