Apie valstybės tarnautojų Molėtuose rodomą nepagarbą

Vieni žmonės, skaitydami šį straipsnį, mane palaikys, kiti galbūt pasipiktins, sakydami, kad, gyvenu Danijoje, o noriu pinigų iš Lietuvos, bet... juk aš vis dar Lietuvos pilietė, čia dirbau ir mokėjau mokesčius... o ir pagarba visiems žmonėms turi būti.
Viskas prasidėjo nuo to, kad mums reikėjo vaikui padaryti pasą, o kad tai padarytum, reikia išsiimti lietuvišką gimimo liudijimą. Tvarkytis dokumentus nusprendėme Vilniuje, nes prieš išvykstant į Daniją mano gyvenamoji vieta buvo deklaruota ten. Tvarkant vaikui gimimo liudijimą, moteris, kuri mus aptarnavo, pasakė, kad mes nepamirštumėme susitvarkyti ir vienkartinės išmokos už vaiko gimimą. Tuomet su vyru nustebome, nes buvome įsitikinę, kad mums ji nepriklauso, juk mes deklaravę išvykimą, bet moteris, dirbanti Vilniaus savivaldybėje, mus patikino, kad nesvarbu, kur gyvename, svarbu, kad esame Lietuvos piliečiai ir mums išmoka priklauso. Nusprendėme, kad viską susitvarkysime Molėtuose, kur žadėjome apsistoti ir vaiko gyvenamąją vietą deklaruoti močiutės namuose. Tai buvo didžiausia mūsų klaida... 
Kartu su močiute patraukėme į seniūniją tvarkytis su gyvenamosios vietos deklaravimu susijusių reikalų. Tą dieną negalėjome visko susitvarkyti, nes moteris, kuri už tai buvo atsakinga, atostogavo, o pavaduojanti nemokėjo to padaryti, todėl pasiūlė atvažiuoti po savaitės. Po savaitės, sutvarkiusi gyvenamos vietos deklaravimo reikalus, dėl vienkartinės vaiko išmokos kreipiausi Molėtų rajono savivaldybės pirmame aukšte nurodytu adresu. 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 72 rugsėjo 20 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą