Vasario 16- ąją iškelkime Nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolį – valstybės trispalvę!

Švęskime savo šalies Jubiliejų linksmai ir išradingai!
Vasario 16-oji – pati reikš-mingiausia Lietuvos istorijos data. 1918 metais įkurta nepriklausoma moderni valstybė, kurią turėjo valdyti demokratiškai išrinkta valdžia, ir kartu simboliškai atgaivinta puoselėta Lietuvos valstybingumo tradicija. 2018 m. vasario 16 d. švęsime modernios Lietuvos gimimą. Ši data lyg tiltas sujungia 1253 m. liepos 6 d. gimusią senąją Lietuvą ir 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvą. Be Vasario 16-osios nebūtų Kovo 11-osios ir jos sėkmės istorijos. Valstybės atkūrimo šimtmečio  akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskatinimas susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir dabarties klausimus praeičiai.
„Sutikime atkurtos mūsų valstybės 100-mečio jubiliejų su džiaugsmo jausmu ir pasididžiavimu jos kūrėjais, garbinga Lietuvos istorija. Tegul šventė pražysta mūsų trispalvėmis, skamba per visą šalį ir platųjį pasaulį, sujungdama praeitį ir dabartį, suvienydama mūsų balsus ir širdis“, – sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Valstybės atkūrimo šimtmečio proga maloniai kviečiame visus jungtis prie paskelbtos gražios ir sveikintinos iniciatyvos „Vasario 16-ąją iškelk trispalvę“, kuria siekiama sukurti naują tradiciją Lietuvoje ir paskatinti visus gyventojus kelti vėliavą ne tik per šventes. Taip pat kviečiame aktyviai įsitraukti į Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui skirtų veiklų organizavimą ir įgyvendinimą bei kūrybingai, išradingai, sumaniai, prasmingai, linksmai ir vieningai paminėti Vasario 16-ąją – Valstybės Jubiliejų. Organizuokime šventinius renginius, žygius, imkimės labdaringos veiklos, inicijuokime įvairias akcijas, puoselėkime pilietinį mąstymą, tautiškumą ir bendruomeniškumą, kurkime gražesnę, artimesnę, stipresnę valstybę.
Surenkime gražią bendrą šventę, daugybę įsimintinų akimirkų – ne tik sau, bet ir visiems aplinkui. Tegul Vasario 16-oji bus džiaugsminga, skambi Trispalvė banga, užliesianti visą mūsų kraštą,  įtrauksianti kiekvieną, kuris didžiuojasi, kad jau visą šimtmetį turime atkurtą savo valstybę. Lietuvos gimtadieniui pasiruoškime kūrybingai! 2018 m. vasario 16 d. kviečiama prisijungti ir prie bendrų visą Lietuvą apimsiančių iniciatyvų: 12.30 val. visoje Lietuvoje skambės bažnyčių parapijų varpai; organizuojama eisena, skirta valstybingumo keliams atrasti bei pristatyti, ar jungtis prie jau vykdomų kampanijų.
Švęsdami šimtąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines, būkime visi kartu, vardan mūsų krašto stiprinimo ir jos garsinimo – vienykime savo talentus, pastangas ir darbus. Kurkime! Švęskime! Pažinkime!
Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą