Nelaimė nebeturi pasikartoti

Molėtų rajono savivaldybė susirūpinusi ir labai atsakingai tiria atvejį, kai dėl galimai netinkamai teiktų Molėtų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojos paslaugų po kelių dienų staigia mirtimi mirė pacientė. Nuoširdžiai užjausdami Danutę ir Steponą Noreikas dėl dukros netekties, gavę jų skundą iškart kreipėmės į Pirminės sveikatos priežiūros centro vadovybę, kad  paaiškintų, kokių veiksmų buvo imtasi atsitikus šiai nelaimei, pateiktų neplaninio medicininio vidaus audito medžiagą ir informuotų, kaip įstaigoje kontroliuojamas gydytojų darbas. Pirminės sveikatos priežiūros centras atliko neplaninį auditą, tačiau iš audito išvados nėra aišku, ar gydytojos teiktos asmens sveikatos priežiūros paslaugos atitiko teisės aktų reikalavimus, ir ar tai turėjo įtakos pacientės staigiai mirčiai.
Privalome šią situaciją išsiaiškinti iki galo, kad tokie skaudūs atvejai Molėtų rajone daugiau nebepasikartotų, ar tai būtų gydytojų klaidos, ar veiklos reglamentavimo stoka, ar nelemtai susiklosčiusios aplinkybės. Kol kas visų atsakymų neturime, todėl savo iniciatyva kreipėmės į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą prie Sveikatos apsaugos ministerijos su prašymu pagal kompetenciją atlikti minėtai pacientei suteiktų asmens sveikatos priežiūros paslaugų patikrinimą ir jų atitiktį teisės aktų reikalavimams.
Suprantame artimųjų skausmą, matome, kaip šią nelaimę išgyvena patys gydytojai, todėl  kviečiame nesivadovauti vien emocijomis, neskubėti teisti, palaukti kompetentingo visų aplinkybių ištyrimo, o tuomet turėsime įvertinti šią situaciją ir padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kad į savo gydytojus žvelgtume su pasitikėjimu ir Molėtuose gautume tik aukštos kokybės ir saugias sveikatos paslaugas.
Molėtų rajono savivaldybė

Komentarai 

 
Gravatar
Dana 2018-03-10 11:08, IP: 78.56.116.142
turime ir mes labai labai skaudzios patirties,kai Moletu ligonineje gydytas 10 men vaikelis nuvestas per velai i Vilniu mire.
 

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą