Mieli Molėtiškiai,

kreipiuosi į Jus, prašydamas, kad būtume supratingi, elgtumės atsakingai ir solidariai, kol galioja karantinas dėl Covid-19 viruso infekcijos. Jos plitimą galime įveikti tik kartu, laikydamiesi specialistų rekomendacijų ir taisyklių. Tai ne šiaip eilinė epidemija, o virusas, kuriam įveikti nėra sukurtas joks priešnuodis. Todėl visi turime susitelkti, kad savo atsakingu elgesiu sumažintume jo grėsmę, kad apsaugotume artimuosius, kaimynus, visus aplinkinius nuo susirgimo.
Raginu sugrįžusius iš užsienio ir tuos, kurie, turėjo kontaktų su jais, sąžiningai laikytis 14 dienų izoliacijos namuose, kol praeis nustatytas terminas ir būsite įsitikinę, jog esate sveiki ir nesukelsite sąlygų susirgti kitiems. Nelankykite giminių ir draugų, nekvieskite jų į svečius, neišeikite į viešąsias erdves, rūpinkitės asmens higiena.  Nerizikuokime savo ir aplinkinių saugumu - jau turime Lietuvoje ir pirmąjį atvejį, kai, grįžęs žmogus iš užsienio, susargdino savo niekur nekeliavusį šeimos narį. Taisyklių nesilaikymas nėra jokia drąsa, o grubi nepagarba žmonėms ir rizikos grėsmė.
Nežaiskime su ugnimi: gauname įvairios informacijos apie sugrįžusių asmenų keliones, prekybos centrų ir kitų viešų vietų lankymą – jokiu būdu patys neikite į viešas vietas ar įstaigas. Jei reikia  – kreipkitės į artimuosius dėl produktų, reikalingų prekių. Dėl vaistų ir sveikatos skambinkite šeimos gydytojui – Jums padės, patars ir pakonsultuos. Visą išsamią informaciją galite gauti bendruoju telefonu 1808.
Jei neturite pakankamų sąlygų izoliuotis namuose, kreipkitės į savivaldybę tel. 8 695 03063, jei reikia socialinės pagalbos, kreipkitės telefonu 8 607 96445. Visada padėsime.
Atskirai kreipiuosi į vaikų tėvus ir globėjus. Saugokite vaikus, kad šiuo metu pasistengtų būti namuose, sulaikykite, kad be reikalo neitų į gatvę, nesisvečiuotų pas draugus, nesibūriuotų ir kitaip vengtų kontaktų. Karantinas nėra tinkamas laikas pramogoms.
Būkime atidūs kaimynams, ypač vyresniems. Pasidomėkime jų savijauta, sveikata, pasiūlykime pagalbą.
Nuoširdžiai dėkoju visai rajono medikų bendruomenei ir šių įstaigų vadovams, vaistinių ir socialiniams darbuotojams, maisto prekybos centrų darbuotojams ir visiems rajono viešųjų paslaugų teikėjams, savivaldybės administracijai, kad rajono gyventojai gauna visas būtinas paslaugas. Būkime dėmesingi jiems, dirbantiems ekstremaliomis sąlygomis.
Kartu visiems noriu palinkėti ramiai dirbti kasdienius darbus, pasidžiaugti tuo, kas gražu, ir suvokti, jog ši epidemija tikrai baigsis, o mes bendromis pastangomis galime ne tik jos keliamus nuostolius sumažinti, bet ir padėti daliai mūsų žmonių išvengti sunkių išbandymų ar skaudžių praradimų.
Savivaldybės meras Saulius Jauneika


Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą