5 priežastys, kodėl verta rinktis dantų implantus

Rūpinimasis dantimis yra svarbus kiekvienam mūsų, tačiau net ir tinkamai juos prižiūrint neišvengiamai tenka apsilankyti odontologijos klinikoje. Kartais dėl tam tikrų priežasčių prireikia atlikti ne tik profilaktines procedūras, bet taip pat ir dantų atkūrimą: niekam ne paslaptis, kad būtent dantų implantacija šiandien yra pats moderniausias dantų restauravimo metodas, tad tuomet, jei tektų atkurti natūralius dantis, toks sprendimas gali būti tikrai palankus. Priežasčių, dėl kurių dantų implantavimas sulaukia vis didesnio susidomėjimo, yra ne taip ir mažai, taigi, verta aptarti pačias svarbiausias.

Galimybė išvengti žandikaulio nykimo proceso

Jei pacientas yra netekęs vieno ar kelių dantų, žandikauliui tenka mažesnis krūvis, todėl ilgainiui kaulinis audinys ima nykti. Tai neigiamai atsiliepia paciento išvaizdai: dėl kintančios veido formos jis atrodo vyresnis nei yra iš tiesų. Implantai yra vienintelis sprendimas, kuris gali užtikrinti, kad žandikauliui tektų pakankama apkrova, taigi, tai yra tikrai svari priežastis, kodėl implantai gali būti geriausiu pasirinkimu.

Visavertė kramtymo funkcija

Net ir tuomet, jei pacientui trūksta vos vieno danties, tai gali sukelti tikrai nemažų nepatogumų. Maisto virškinimo procesas yra pradedamas dar burnoje, todėl svarbu, kad maistas būtų tinkamai susmulkinamas. Deja, dėl dantų trūkumo tą ne visada galima padaryti, tad dantų implantacija tikrai gali būti puiki išeitis: implantas atstos natūralų dantį, ir pacientui nereikės nuogąstauti, ar mėgstamus maisto produktus pavyks tinkamai sukramtyti.

Užtikrinama estetika

Ant dantų implanto viršūnėlės yra tvirtinamas dirbtinis dantis (vainikėlis), kris savo išvaizda niekuo nesiskiria nuo natūralių dantų. Būtent todėl dantų implantavimas gali būti pasirenkamas atkuriant ne tik krūminius, bet taip pat ir priekinius dantis. Jei dėl tam tikrų priežasčių esate netekę priekinio danties, implantavimas tikrai gali būti palankia išeitimi.

Ilgalaikis rezultatas

Nors anksčiau buvo populiaru tvirtinti dantų tiltelius, kuriems buvo reikalingi atraminiai dantys, tačiau implantavimas šiandien pasirenkamas gerokai dažniau. Toks dantų atkūrimo metodas garantuoja ilgalaikį rezultatą: įprastai dantų implantai tarnauja kelis dešimtmečius ar dar ilgesnį laiką.

Puikus kainos ir kokybės santykis

Nors vyrauja nuomonė, kad dantų implantacija yra labai brangi paslauga, tačiau įsitikinsite, kad tai nėra tiesa. Dantų implantavimo kaina visada priklauso nuo įvairių priežasčių: tam turi įtakos pasirinktas implantų gamintojas, danties karūnėlės medžiaga, individuali paciento būklė, ir t.t. Vis dėlto, dažnais atvejais paaiškėja, kad kaina tikrai nėra tokia didelė kaip buvo manyta, taigi, jei svarstote apie galimybę rinktis šią procedūrą, platesnę informaciją galite rasti čia.

 


 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą