Maisto saugos ir jo kokybės kontrolę koreguojant pandemijai, maisto gamintojų padaugėjo

Pandemijai skaičiuojant jau dvejus metus, prie kitokio darbo pobūdžio prisitaikė ir pagal kitus reikalavimus dirba maisto kontrolę vykdantys inspektoriai. Jų darbas ir kontrolė vyko ir tuomet, kai gyvenome karantino sąlygomis, ir kuomet viešojo maitinimo įstaigos gamino maistą tik išsinešimui. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamento vyriausiasis specialistas – maisto produktų inspektorius Vygantas Dirma dėl pandemijos pasikeitusį darbo pobūdį apibendrino sakydamas, kad buvo sumažinti patikrinimai, tikrinant tik padidintos ir vidutinės rizikos subjektus, o karantino pradžioje, kur numatyti planiniai patikrinimai, buvo imami maisto produktų mėginiai dažniausiai iš prekybos įmonių.

 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ Nr. 13 vasario 15 d.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą