KAIP IŠSIRINKTI VAIKIŠKAS OFISO KĖDES?

Ruošdami pamokas, žaisdami kompiuterinius žaidimus, žiūrėdami filmus ar kitaip leisdami laisvalaikį, vaikai itin daug laiko praleidžia sėdimoje padėtyje, įsitaisę priešais kompiuterio ekraną. Atsižvelgiant į tai, kad vaiko organizmas yra augantis, o sėdima padėtis, kaip žinia, nėra natūrali kūno padėtis, tinkamos ofiso kėdės pasirinkimas tampa dar svarbesnis.

Pagrindiniai vaikiškos ofiso kėdės parametrai

Rinkdamiesi vaikišką ofiso kėdę, daug dėmesio skiriame kėdės modeliui, dizainui, spalvoms ir t. t. Šie kriterijai, žinoma, svarbūs, tačiau jie nėra tie, į kuriuos vertėtų orientuotis, renkantis šį praktišką baldą. Iš tiesų renkantis vaikišką ofiso kėdę pagrindiniai trys kriterijai, kuriuos būtina įvertinti, yra kėdės aukštis bei jos sėdimosios dalies plotis ir gylis.

Tinkamas vaikiškos ofiso kėdės aukštis. Koks jis?

Kaip jau buvo minėta, vaikiškos ofiso kėdės pasirinkime itin svarbų vaidmenį vaidina toks kriterijus, kaip ofiso kėdės aukštis. Sėdėdamas ant kėdės, vaikas turi galėti tvirtai pastatyti pėdas ant grindų. Jeigu sėdėdamas ant kėdės Jūsų vaikas nepasiekia grindų arba sėdint vaiko kelių ir klubo sąnariai nesudaro 90 laipsnių kampo, reiškia, kad pasirinktos kėdės aukštis Jūsų atžalai yra visiškai netinkamas. Parinkus vaikui netinkamo aukščio kėdę, jam nebus patogu ant jos atsisėsti, nuo jos atsistoti, o ir pats sėdėjimas tokioje kėdėje nebus komfortiškas. Atkreipkite dėmesį, kad bandydamas nulipti (tiksliau tariant, nušokti) nuo kėdės, ant kurios sėdėdamas kojomis nepasiekia grindų, Jūsų vaikas gali nugriūti ir susižeisti, todėl vaikiškos kėdės „ant išaugimo“ pirkti nereikia, juolab, kad galite rinktis reguliuojamo aukščio kėdę, „augančią“, kartu su vaiku.

Tinkamas vaikiškos ofiso kėdės sėdimosios dalies plotis ir gylis?

Pakankamai plati, tačiau ne per plati kėdės sėdimoji dalis užtikrina, kad sėdėdamas Jūsų vaikas galės lengviau išlaikyti taisyklingą sėdimą padėtį. Netaisyklinga sėdima padėtis kenkia vaiko sveikatai: gali „iškrypti“ stuburas bei atsirasti įvairūs skausmai. Ergonomiškos vaikiškos ofiso kėdės gylis turėtų būti toks, kad Jūsų atžala galėtų patogiai sėdėti, atremdamas savo nugarą į kėdės atlošą. Pažymėtina, kad parinkus tinkamo gylio kėdę, vaiko svoris pasiskirstys tolygiai, ko pasekoje tam tikros vaiko kūno raumenų grupės patirs ženkliai mažesnę įtampą.



Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą