Svarbūs sandėliavimo sprendimo pasirinkimo kriterijai

Sandėlio veiklai ir valdymui įtakos turi įvairūs veiksniai. Ieškodami sandėliavimo sprendimų, atsižvelkite į šiuos, žemiau pateiktus, veiksnius, kad išsirinktumėte sau tinkamiausią.


Saugojimo išlaidos ir SKU skaičius

SKU (atsargų saugojimo vienetas) ne tik padeda sekti savo atsargas, bet ir padeda apskaičiuoti, kiek sandėliavimo vietos reikės sandėlyje. Jei turėsite tik kelis SKU, saugojimas bus daug pigesnis nei 1 000 SKU. Kai kurios organizacijos gali neturėti galimybės su jumis dirbti, jei turite 1 000 SKU, bet parduodate tik 1 500 užsakymų per mėnesį. Pavyzdžiui, jei organizacija naudoja 4:1 užsakymo ir SKU santykį, tai reiškia, kad jei turite 1 000 SKU, jums reikės bent 4 000 užsakymų kiekvieną mėnesį, kad galėtumėte naudotis šia sistema.


Taip yra dėl įvykdymo įmonių veikimo būdo – jie neveikia kaip atskiri sandėliavimo sprendimai – ir dėl jų tikslo greitai pakeisti atsargas užpildant užsakymus, kai tik jie pateikiami. Tai reiškia, kad galite neatsilikti nuo paklausos pakankamai dažnai papildydami atsargas ir išvengdami brangių sandėliavimo ir logistikos išlaidų.


Taigi, jei dar neparduodate daug, bet turite daug SKU ir atsargų, sandėliavimas kaip atskiras sprendimas bus daug ekonomiškesnis nei visa apimanti įvykdymo paslauga su atskiromis atsargų gavimo, siuntimo užsakymų išlaidomis, ir, žinoma, sandėliavimas. Sandėliavimo mokesčiai gali svyruoti nuo SKU ar vieneto saugojimo iki fiksuoto mokesčio už naudojamą šiukšliadėžę, lentyną ar padėklą.


Verslo sezoniškumas

Sezoniniai paklausos ir tiekimo grandinės valdymo svyravimai gali labai apsunkinti sandėlio logistiką. Jei jūsų pardavimai keičiasi sezoniškai arba kas mėnesį, specialios patalpos ar sandėlio nuoma jūsų verslui gali būti brangi ne sezono metu arba gali pritrūkti vietos, kai gausite naują atsargų partiją arba sezono metu ir per šventes. Štai kodėl logistikos paslaugų perdavimas trečiajai šaliai gali padėti išvengti bet kurio kraštutinumo.


Sandėlio vieta

Geriausia vieta sandėliui bus nustatyta pagal Jūsų poreikius. Suradę kaimo vietovę ar objektą šalia transporto mazgo, galite sutaupyti pinigų, jei norite ilgą laiką laikyti didelį kiekį urmu. Jei norite kuo greičiau gauti užsakymus klientams, jums reikės įvykdymo sandėlio, esančio netoli jų pristatymo adresų.


Sandėliai miestuose ar dideliuose miestuose gali greitai pristatyti jūsų užsakymus didelėms žmonių grupėms. Sumažinus nuvažiuotą atstumą ir tranzito laiką, tai padeda patenkinti vartotojų lūkesčius, pvz., greitesnį pristatymą. Jei jūsų klientai ne visi gyvena toje pačioje vietoje, sandėlys šalies viduryje gali padėti greičiau pasiekti daugiau regionų nei sandėlys vienoje šalies pusėje.


Sandėlių skaičius

Augant įmonei logistika taps sunkesnė, todėl reikės plėstis. Norėdami optimizuoti tiekimo grandinę ir sumažinti transportavimo išlaidas, turėsite pasirinkti tinkamiausias vietas pagal dydį ir geografiją.


Įsitikinkite, kad turite pakankamai vietos esamiems ir būsimiems poreikiams, kad greitai neišaugtumėte iš sandėlio. Taip pat turėtumėte sekti pardavimo tendencijas laikui bėgant, kad pamatytumėte, kur siunčiami užsakymai. Išleisite daugiau siuntimo išlaidų ir turėsite ilgesnį tranzito laiką, jei siunčiate į regionus, kurie yra toli nuo jūsų sandėlio. Turėdami sandėlius skirtingose ​​vietose šalia klientų, galėsite pasiūlyti pigų pristatymą per 2 dienas ir išvengti krepšelio atsisakymo. Jei turite daug įvykdymo sandėlių, jums reikės visiškai matyti visų jų atsargų lygius realiuoju laiku, kad galėtumėte priimti pagrįstus sprendimus ir užtikrinti, kad kiekvienas užsakymas būtų nukreiptas į sandėlį arčiausiai pristatymo paskirties vietos ir išsiųstas iš jo.


Jei jūsų verslas reikalauja turėti daugiau nei vieną sandėlį, mes rekomenduojame kreiptis į angarų specialistus borga.lt, nes angarų statybos kaina rinkoje viena iš patraukliausių. Jie apgalvoja viską nuo a iki ž: nuo būsimos sandėlio geografinės padėties iki reikalų su lietaus nuvedimo sistema

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą