Išvenkite klaidų dekoruodami savo vonios kambarį

Vonios kambaryje praleidžiame nemažai laiko. Daugelis mėgsta po sunkios dienos atsipalaiduoti šiltoje vonioje. Moterims vonioms kambarys yra ypač svarbi namų vieta, nes joje dažnai atliekamas makiažas ar grožio ritualai. Visi, kurie neseniai įsirenginėjo būstą puikiai žino, kad vonios kambario įrengimas kainuoja labai brangiai. Iš pažiūros nedideliame kambaryje svarbu efektyviai išdėstyti gausybę vandens tiekimo gijų, elektros ir šildymo mechanizmų. Verta investuoti į aukštos kokybės dušo kabiną, praktišką vonią ir tualetą, kad jų išvaizdą nenusidėvėtų daugelį metų. Dirbdami su klientais interjero dizaineriai pastebi daug klaidų, kurias daro žmonės įsirengdami savo būstą. Dekoruojant vonios erdvę lengva padaryti esmines klaidas, kurių ištaisymas dažnai kainuoja labai brangiai. Dėl to, verta pasidomėti dažniausiomis vonios kambario dekoravimo klaidomis iš anksto.

Praktiškumo stoka

Viena iš didžiausių vonios kambario dekoravimo klaidų – vietos trūkumas svarbių daiktų laikymui. Daugelis svajoja apie minimalistinę erdvę, kurios dažnai atvaizduojamos populiariuose socialinių tinklų puslapiuose. Vis dėlto, svarbu suprasti, kad įrenginėjant kasdienio naudojimo erdvę būtina pagalvoti apie jos funkcionalumą. Svarbu įrengti uždaras spinteles, kuriose būtų laikomi tualetinio popieriaus, valymo priemonių ar kitų mažiau naudojamų daiktų atsargos. Juk tikrai nesinori į dailias atviras lentynas išdėlioti cheminius valymo produktus. Vonios kambaryje moterys laiko daugybę grožio priemonių, todėl svarbu, kad jie turėtų savo vietą ir nebūtų paliekami gulėti ant žemės. Verta pagalvoti apie kasdienio naudojimo priemonių tokių kaip šampūnas, kondicionierius ar dušo želė laikymą dušo kabinoje. Specialistai pataria įrengti nedideles lentynėles, kurios leis tvarkingai sudėti visus produktus. Jeigu dekoruojate nedidelį vonios kambarį ieškokite daugiafunkcinių baldų. Pavyzdžiui stiklinės spintelės kabinamos virš kriauklės padės paslėpti visas grožio priemonės, o uždarius dureles jos atstos veidrodį. 

Netinkamos tekstūros

Dažnas žmogus savo vonios kambario grindų dangai pasirenka slidžias blizges plyteles, kurios atrodo labai žavingai, bet gali sukelti daug pavojų. Ant lygaus, blizgaus paviršiaus sunku pastebėti vandenį, todėl privalote būti ypatingai atsargūs lipdami iš vonios ar dušo kabinos po maudynių. Dėl to, patariama rinktis grublėto paviršiaus, akmens tekstūros dangą, kuri padės sumažinti paslydimo riziką. Jeigu neturite lėšų vonios kambario grindų keitimui verta įsigyti kilimų su gumine danga, kurie padės išvengti galimų pavojų.

Teminis vonios kambarys

Planuodami savo būsto interjero dizainą nesame linkę pažvelgti į tolimesnę perspektyvą. Dažnai apakinti naujo būsto įsigijimo džiaugsmo leidžiame reikštis savo fantazijai ir pasirenkami vonios kambarį dekoruoti skirtingomis tematikomis. Deja, vaikydamiesi naujausių madų dažnai nusiviliame, nes po poros metų įspūdingai atrodžiusi erdvė pradeda atsibosti ar net erzinti. Spalvingos erdvės atrodo išties žaismingai, bet verta vengti įsigyti ryškių spalvų plytelių, kriauklių, dušo kabinų ar vonių. Pakeisti tam tikrus objektus vonios kambaryje kainuoja ypač brangiai, todėl tikėtina, kad nusipirkę spalvotą vonią jos negalėsite taip greitai ir lengvai pakeisti, kai ji ims atsibosti. Dėl šios priežasties, rinkitės neutralių spalvų vonios kambario baldus. Norėdami įnešti daugiau spalvų ieškokite spalvingų interjero dizaino akcentų, tokių kaip rankšluosčiai, kilimėliai, augalai. Cledemaison.lt vonios interjeras padės išvengti esminių dekoro klaidų. Profesionalų sukurtas interjero dizainas atrodys ne tik stilingai, bet ir bus funkcionalus.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą