KOKIOS VANDENS PRAMOGOS VASARĄ BŪNA PAČIOS POPULIARIAUSIOS?

Jeigu vasara yra saulėta ir karšta, tai pačios smagiausios poilsiautojams būna vandens pramogos. O jų yra visokiausių – ir ramių, ir ekstremalių, tačiau tikrai saugių. Puiku ir tai, kad vandens pramogų turizmas yra neblogai išvystytas visoje Lietuvoje.

Kas siūloma tiems, kurie mėgsta ekstremalesnes vandens pramogas?

Tiems, kurie nori mėgautis aštriais pojūčiais ant vandens, galima pasiūlyti daugybę variantų. Tai ir čiuožimas vandeniu ant padangos arba pripučiamo rato, ir važinėjimas vandens motociklu. Juo ant vandens galima išvystyti įspūdingą greitį, siekiantį daugiau nei aštuoniasdešimt kilometrų per valandą. Dar yra jėgos aitvarų, kuriais galima skristi virš vandens, galima išmėginti jėgas ir vikrumą čiuožiant ant vandens slidžių.

Kokias vandens pramogas siūloma rinktis ramesnės natūros asmenims?

Kas nori išlikti ramus ir jaustis saugiai ant vandens, tas gali rinktis paprastą ir tuo pačiu romantišką pasiplaukiojimą valtele arba pasivažinėjimą vandens dviračiu. Šie variantai labiausiai tiktų įsimylėjėlių porelėms. Lėtesnių apsukų žmonėms galima pasiūlyti ir pasiplaukiojimą baidarėmis. Ši pramoga nereikalauja ypatingesnių fizinių duomenų ir išskirtinio pasiruošimo, todėl ji tinkama ir vyresnio amžiaus sulaukusiems asmenims. Plaukiant baidare patariama neskubėti ir nesiirti sparčiu tempu, kad būtų išvengta greito nuovargio, nes įprastai vandens turizmo maršrutai baidarininkams nebūna trumpi. Todėl tikrai verta pataupyti jėgas.

Kokiais maršrutais galima plaukti baidarėmis Neryje?

Vilniečių arba sostinės svečių vasarą laukia įspūdingas pasiplaukiojimas Nerimi. Šis plaukimas tinka ir mažiems, ir dideliems, nes nereikalauja įdėti daug fizinių jėgų. Kiek yra žinoma, norintiems neilgai plaukioti Nerimi yra skirtas maždaug dvi valandas trunkantis plaukiojimo baidarėmis maršrutas. Tačiau, jei atsiranda norinčių, šį maršrutą galima prailginti iki trijų valandų trukmės. Daugiausiai plaukiojančių baidarėmis Neryje sutinkama savaitgaliais. Ši pramoga itin populiari šeimų tarpe. Pasiplaukiojimo metu atsiranda galimybė ne tik pamatyti sostinę iš kito atskaitos taško. O kas nori, tas gali rinktis ir kelias dienas trunkančius maršrutus, kurių metu aplankomos ir Vilnių supančios apylinkės. Tada lieka laiko ne tik plaukimui, bet ir poilsiui Neries pakrantėse įrengtuose paplūdimiuose.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą