Kaip įsirengti prieškambarį, kad viskas tilptų?

Nesuklysime pasakę, kad prieškambaris yra viena labiausiai namus reprezentuojančių erdvių – būtent čia pirmiausiai pasitinkame užsukusius svečius. Koridoriuje norisi sutalpinti ir pakankamai daug daiktų, tačiau dažniausiai ši zona yra pakankamai nedidelė. Visgi, pasitelkus kelis patarimus, įmanoma užtikrinti jos jaukumą ir tuo pačiu išsaugoti praktiškumą – šį kartą pakalbėsime apie tai, kaip galima tai padaryti.

Žinokite savo galimybes

Pirmiausia turėtumėte įvertinti prieškambario dydį, nuo kurio priklausys ir Jūsų galimybės. Pavyzdžiui, jei jis yra itin nedidelis, vietoj talpios spintos šioje erdvėje verčiau naudoti drabužių kabyklą ir vieną ar kelias lentynas. Jei lauko durys atsidaro į vidų, turėsite įsitikinti, ar galėsite jas plačiai atverti neliesdami baldų. Geriausia, jei pasidarysite preliminarų planą ir apskaičiuosite savo galimybes – tuomet bus lengviau nutarti, kokio tipo ir dydžio baldus galėsite pastatyti šioje erdvėje. Jų pasirinkimo dabar netrūksta, tad variantų surasite net ir nestandartiniam prieškambariui.

Įsitikinkite, kad kiekvienas daiktas turės savo vietą

Toliau reikėtų pagalvoti apie tai, kokie daiktai prieškambaryje bus sandėliuojami. Dažniausiai čia laikome viršutinius lauko rūbus – jei yra galimybė, jiems geriausia naudoti spintą. Tuomet į ją galėsite sudėti ir kitus daiktus, kuriems pritrūko vietos kituose kambariuose. Spintos lentynose galima laikyti ir avalynę – priešingu atveju reikės paieškoti šeimos poreikius ir erdvės dydį atitinkančios batų spintelės ar lentynos. Vietoj spintos prieškambaryje gali būti naudojamos ir pastatomos lentynos: kai kurios iš jų turi ir dureles ar stalčius, į kuriuos galėsite sudėti asmeniškesnius daiktus. Taip pat reikės nutarti, kur laikysite raktus ir skėčius – jei vietos yra daugiau, pastariesiems galite rinktis specialius laikiklius.

Teikite pirmenybę daugiafunkciniams baldams

Net ir tuomet, jei prieškambaris yra mažas, o poreikiai – dideli, naudojant daugiafunkcinius baldus, įmanoma jų nesumažinti. Pavyzdžiui, kai kurios batų lentynos gali būti naudojamos kaip suoliukai, ant kurių prisėdėję galėsite patogiau apsiauti batus. El. parduotuvėje Pigu.lt prieškambario spintos dažnai komplektuojamos su veidrodžiais – pasirinkę tokius baldus, galėsite atsisakyti dar vieno aksesuaro. Tuo tarpu kai kurios drabužių kabyklos gali turėti papildomų lentynėlių batams ir kitiems daiktams, o kartais – net ir skėčiams pritaikytus laikiklius. Bet kokie panašūs sprendimai padės sutaupyti nemažai erdvės.

Išnaudokite sienas

Tais atvejais, kai koridoriuje nėra daug laisvos grindų vietos, galite išnaudoti sienas – jas taip pat galėsite pritaikyti įvairiems sandėliavimo sprendimams. Pavyzdžiui, ant prieškambario sienos bus galima pritvirtinti raktų kabyklą, pakabinti lentynėlę ar kelis viršutiniams rūbams skirtus kabliukus. Čia galima pakabinti ir veidrodį – kai kurie iš jų taip pat turi nedideles lentynėles svarbiausiems daiktams. Galų gale, sienas galima išnaudoti ir papildomiems aksesuarams – tikėtina, kad jų šioje nedidelėje erdvėje vis vien norėsis.

Užtikrinkite jaukumą

Kalbant apie aksesuarus, su jų kiekiu persistengti nereikėtų – koridoriuje pirmenybę norisi teikti praktiškiems sprendimams. Visgi, siekiant užtikrinti jaukumą, verta pagalvoti apie paveikslą, gėlių vazoną ar kitas nedideles smulkmenėles. Tačiau malonią atmosferą gali užtikrinti ir pagrindinė apdaila – prieškambaryje siūloma naudoti šviesesnius atspalvius, kurie šiai tamsiai erdvei suteiktų daugiau jaukumo ir šilumos. Taip pat verta atkreipti dėmesį į žaismingus durų kilimėlius, kurie gali tapti lengvai pakeičiamais akcentais. Galiausiai, reikėtų pasirūpinti, kad visi prieškambaryje esantys baldai stilistiškai derėtų tarpusavyje – tuomet erdvė bus ir praktiška, ir jauki.

Pasitelkę šiuos patarimus, sukursite tokį prieškambarį, kuriame lengvai tilps visi būtiniausi daiktai, tačiau jis neprimins niūraus sandėliuko. Įvertinkite savo galimybes, apgalvokite poreikius ir ieškokite talpių, funkcionalių baldų – taip pavyks pasiekti geriausių rezultatų. 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą