KODĖL FASADUI VERTA RINKTIS DEGINTĄ MEDIENĄ?

Pati išvaizdžiausia ir praktiškiausia fasado apdaila yra iš degintos medienos lentų ir dailylenčių. Nors gerai atrodo ir įprastinės medienos lentos, tačiau joms reikalingas papildomas apdorojimas – lakavimas, dažymas, impregnavimas. O tai nėra labai gerai sveikatai. Todėl vis dėlto geriausia rinktis degintą medieną, kuri yra ne tik patikimai apsaugota, bet ir originaliai atrodo, nes joje yra išsaugotas itin platus fizinių ir estetinių vertybių diapazonas.

Kodėl taip greitai išpopuliarėjo deginta mediena?

Spygliuočių medienos deginimo technologija Japonijoje atsirado ne šiaip sau. Jos atsiradimą sąlygojo šios šalies klimato skirtingumas, kur vienu metu vyrauja ir šiaurietiškai, ir pusiau tropinei zonoms skirti orai. Gyvenant tokiomis sudėtingomis klimatinėmis sąlygomis yra gyvybiškai būtina labai patvari mediena, skirta gyvenamųjų būstų ir maldos namų statybai. Todėl gerąją Japonijos patirtį sėkmingai perėmė ir Europa, tame tarpe ir Lietuva, nes deginta mediena ne tik yra itin atspari gamtos stichijų poveikiui, bet ir ji nebijo nei kenkėjų vabzdžių, nei graužikų, nei pelėsio. Ją renkasi ir dėl natūralios, spalviniu atžvilgiu akiai mielos išvaizdos.

Kokio būdo žmonės mieliau renkasi degintą medieną?

Kadangi deginta mediena atrodo labai įspūdingai, stilingai ir išskirtinai, ją dažniausiai renkasi tie, kurie mėgsta originalumą ir neįprastus sprendimus. Ir tai nebijo pritaikyti tiek pastatų išorėje, tiek viduje. Todėl pamatę pastatus ir jų aplinką puošiančias degintos medienos lentas, iš karto galite įsitikinti, jog juose gyvena kūrybingos asmenybės, kurios nemėgsta susilieti su pilka visuma. Ir iš tikrųjų pastatų išskirtinumas tikra yra garantuotas, nes išorinė degintų lentų pusė garsėja sodriais atspalviais ir ryškia, savo grožiu akį patraukiančia tekstūra. Be to, atskirų rūšių degintų medžių rievių raštai būna skirtingi. Todėl praktiški žmonės pastatų fasado ar interjero apdailai renkasi skirtingų medžių lentas ir dailylentes, kad galėtų suformuoti ypatingai raiškų bendrą vaizdą.

Kodėl degintą medieną verta rinktis lauko terasai?

Degintos medienos lentos yra neįtikėtinai atsparios drėgmei, jos nebijo tiesioginių saulės spindulių, jų neveikia ir ryškus oro temperatūros svyravimas. Net ir per ilgai trunkančius lietaus periodus tokioms lentoms absoliučiai negresia puvimo pavojus. Jos neskilinėja ir nebijo galimų mechaninių pažeidimų, todėl tikrai nerasi labiau tinkamų lentų lauko terasos grindims, kitų jos paviršių apdailai.

Ko reikia, kad deginta mediena ištarnautų kuo ilgiau?

Kad degintos lauko terasos lentos kuo ilgiau išliktų kaip naujos, anot specialistų, jas verta kas penkeri metai iš naujo pertepti ekologiška alyva, kuri yra netepi. Todėl drąsiai galima liestis prie ja padengtos medienos paviršiaus ar vaikščioti basomis ja apdorotų degintų lentų grindimis, jūsų pėdos išliks švarut švarutėlės. Kaip rodo statybinė praktika, deginto medžio lentos nuolat tepamos minėta alyva drąsiai gali tarnauti vos ne šimtą metų. Visą šį laiką jos tikrai nepraras ne tik fizinių savybių, bet ir reprezentacinės išvaizdos.

Kaip geriausia įsigyti degintos medienos produkciją?

Geriausia degintos medienos lentas ar dailylentes pirkti internetu, nes toks pirkimas yra labai patogus ir greitas, o pati prekė po jos apmokėjimo per internetinę bankininkystę, pirkėjo namus pasiekia bet kuriame šalies kampelyje. Plačiau apie internetinės prekybos privalumus sužinosite apsilankę svetainėje: https://sugibanwood.com/deginta-mediena-terasai/.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą