Kokie natūralūs plovikliai gali efektyviai išplauti kojines?

Kojinės yra vienas iš daiktų, kuriuos naudojame kone kiekvieną dieną. Visą dieną avint batus ir turint sąlytį su prakaituojančiomis kojomis, kojinės labai greitai išsipurvina, todėl turite jas reguliariai keisti ir pasirūpinti, kad skalbimo metu būtų kruopščiai pašalintos bakterijos ir nešvarumai.


Kaip jau turbūt spėjote pastebėti, ant kojinių susikaupusius nešvarumus gali būti labai sunku pašalinti. Tačiau pasitelkę agresyvias chemines skalbimo priemones, žymiai susilpniname audinio pluoštus. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl kojinės plyšta ar išdyla. Todėl ką daryti, kad būtų galima to išvengti?


Jei norite, kad jūsų Sparta kojinės būtų ne tik nepriekaištingai švarios ir be bakterijų, bet ir tarnautų ilgus metus, atidžiai rinkitės skalbimo priemones. Geriausia tokias pasigaminti namuose iš natūralių ir po ranka esančių ingredientų. 


Sumanaus tokių ingredientų derinimo dėka gausite stiprią natūralią valymo priemonę, kuri puikiai išvalys net baltas kojines. Ir visa tai bus daroma rūpinantis mūsų sveikata ir natūralia aplinka. Žemiau pateiksime keletą seniai išbandytų ir veikiančių natūralių kojinių bei kitų drabužių valymo būdų.

1. Patikimas kojinių valymo būdas: šiltas vanduo su druska

Šilto vandens ir druskos tirpalas puikiai pašalina prakaito dėmes ir nešvarumus nuo dėvėtų kojinių.


Ilgainiui prakaitas ir kiti nešvarumai skverbiasi gilyn į audinio vidų. Būtent todėl dažnai net ir po skalbimo kojinės neatgauna pirminio baltumo. Norint tai pasiekti, turėtų būti naudojamos agresyvios cheminės priemonės arba patikrinti natūralių sudedamųjų dalių plovikliai.


Ploviklio receptas:

  • 2 šaukštai druskos (20 g),
  • 1 litras šilto vandens.

Kaip paruošti ir naudoti ploviklį?

Viename litre šilto vandens ištirpinkite du valgomuosius šaukštus valgomosios druskos. Tada gerai išmaišykite tirpalą ir pamerkite jame nešvarias kojines.

Jei jos labai nešvarios, įpilkite šiek tiek švelnaus ploviklio – taip sustiprinsite druskos tirpalo veikimą, o galutinis rezultatas bus stebinantis.


Nenaudokite per karšto vandens, nes jis gali susilpninti audinių elastingus pluoštus.

2. Vandenilio peroksidas

Vandenilio peroksidas yra nepakeičiamas natūralus produktas, kuris geba pašalinti nešvarumus nuo baltų kojinių. Jame esančios veikliosios medžiagos puikiai neutralizuoja blogus kvapus ir pašalina net labiausiai įsisenėjusias dėmes.


Ploviklio receptas

  • ¼ puodelio vandenilio peroksido,
  • 1 litras šilto vandens.

Kaip paruošti ir naudoti ploviklį?

Įpilkite ¼ puodelio vandenilio peroksido į litrą šilto vandens, tada pamerkite nešvarias kojines tirpale ir palikite mirkti apie 40 minučių.


Praėjus šiam laikui, atsargiai išgręžkite - šiuo atveju - baltas kojines ir išskalbkite jas mėgstamu švelniu skalbimo skysčiu.

3. Citrinų sultys

Citrinų sultyse yra natūralių rūgščių, kurios padeda išlaikyti arba atkurti tobulą visų audinių baltumą, nepaisant jų sudėties.


Be to, pasižymi stipriomis antibakterinėmis savybėmis, kurios puikiai kovoja su nemaloniais kvapais ir palieka gaivų bei malonų aromatą ant audinių.


Ploviklio receptas

  • 1 puodelis citrinos sulčių (250 ml)
  • 1 litras šilto vandens

Kaip paruošti ir naudoti ploviklį?

Išspauskite šviežias kelių citrinų sultis ir sumaišykite su litru šilto vandens. Į gautą tirpalą pamerkite nešvarias kojines ir palaikykite apie 45 minutes.


Galiausiai kruopščiai išskalaukite išplautas kojines ir padžiaukite (geriausia būtų saulėje).


Kojinių niekada nebūna per daug, todėl puikios kokybės kojinių įsigyti galite Sparta Textile internetinėje parduotuvėje.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą