Elegantiškas žaliuzių praktiškumas

Kai kalba pasisuka apie langų uždangų eleganciją, daugeliui į galvą pirmiausia ateina užuolaidos. Juk jos gali atrodyti ir prabangiai, ir elegantiškai. Tačiau praktiškumo ir elegancijos požiūriu užuolaidas nurungia žaliuzės. Jų rūšių galima rasti net kelias, o tai padidina šių langų uždangų pritaikomumo galimybes. Pateikiame kelis argumentus, kodėl įprastas dienines ir naktines užuolaidas vertėtų iškeisti į praktiškas žaliuzes.

 

Plačios pritaikymo galimybės

 

Žaliuzių prekyboje yra labai įvairių – horizontalių ir vertikalių. Montuojamų ant lango rėmo ir tarp stiklų. Plastikinių, tekstilinių ir medinių. Modeliai pritaikomi tiek įprasto dydžio, tiek panoraminiams ir nestandartinės formos langams. Viena iš priežasčių, kodėl žaliuzes taip mėgsta žmonės, vertinantys praktiškumą, yra ta, kad pasirinkus vieną šių langų uždangų tipą juo galima dekoruoti visus būsto langus. Plati modelių pasirinkimo įvairovė leidžia pritaikyti šias uždangas ir tose patalpose, kuriose langų uždangos renkamos itin atsargiai, pavyzdžiui, vonioje ar virtuvėje.

 

Kokiais dar privalumais pasižymi žaliuzės?

 

Tiek horizontalios, tiek plisuotos, tiek medinės žaliuzės suteikia patalpai subtilios elegancijos, rafinuotumo ir solidumo. Dėl šios priežasties ir savo funkcionalumo, šios uždangos tinka tiek konferencijų patalpoms, viešbučiams ir kitoms viešosioms įstaigoms bei prabangaus stiliaus namams.

 

Žaliuzes taip pat rinktis verta ir tuo atveju, kai norite apsaugoti patalpas nuo itin didelės saulės kaitros, palaikyti pastovią kambario temperatūrą, išvengti pernelyg užtamsintų patalpų ir nemalonių, akinančių saulės spindulių. Šių langų uždangų pagalba nesunku išskaidyti saulės šviesą bei reguliuoti į patalpą patenkantį šviesos kiekį.

 

Visgi, didžiausias žaliuzių privalumas yra jų priežiūra. Užuolaidų dėmių valymas tikrai ne pati lengviausia užduotis. Tačiau žaliuzių priežiūra paprasta. Tekstilinės žaliuzės pasižymi atsparumu dulkėms ir drėgmei, o plastikinės ir medinės žaliuzės gali būti įprastai nuvalomos sudrėkinta dulkių šluoste. Paprasta, praktiška ir nereikalauja daug laiko.

 

Žaliuzių rūšys

 

Prekyboje galima rasti įvairių žaliuzių rūšių, vienos įdomiausių - žaliuzės diena-naktis. Jos gali atlikti dieninių bei naktinių užuolaidų funkciją. Kitos žaliuzių rūšys:

 

  • Horizontalios žaliuzės. Tai vienas iš populiariausių ir seniausiai egzistuojančių žaliuzių tipų. Jos gali būti montuojamos tarp stiklų, ant lango rėmo, taip pat gali būti standartinės ir nestandartinės. Dažniausiai šios langų uždangos yra plastikinės arba medinės.

 

  • Plastikines žaliuzes dažniausiai montuoja tarp stiklų. Jos tinka virtuvėje, vonioje, taip pat rūsyje ar kitoje patalpoje, kurioje drėgna.
  • Medinės žaliuzės taip pat tinka drėgnose patalpose, tačiau puikiai tiks ir jaukiam miegamojo interjerui sukurti ar terasos langams pridengti. Medis taip pat išskiriamas kaip natūrali medžiaga, todėl dažnai renkamos ir vaikų kambariams, siekiant išvengti galimų alergijų.
  • Nestandartinės horizontalios žaliuzės mėgstamos tų, kurių namuose langai yra nestandartinių formų (pavyzdžiui, trapecijos ar trikampio). Tinka ir miegamajam, ir svetainei, ir netgi palėpės langams.

 

  • Vertikalios. Šio tipo žaliuzes dažniausiai galima pamatyti viešose įstaigose – mokyklose, universitetuose, biuruose. Jos gali būti plastikinės, tekstilinės, taip  pat su specialia apsauga nuo saulės spindulių. Vertėtų pabrėžti, kad vertikalias žaliuzes kabinti galima ir namuose. Jos puikiai tiks patalpose su itin dideliais langais.

 

  • Plisuotos. Tai langų klostuoto audinio langų uždangos, itin mėgstamos modernaus interjero gerbėjų. Jos gali užsitraukti tiek iš viršaus į apačią, tiek atvirkščiai, todėl į patalpą visada pateks natūralios dienos šviesos. Taip pat tinka įvairių formų langams tiek svetainėse, tiek miegamuosiuose.

 

Elegantiškos, rafinuotumą ir solidumą pabrėžiančios žaliuzės savo vietą ras tiek moderniuose namuose, tiek klasikiniame interjere. Paprasta priežiūra ir prabangus stilius, suteikiantis jaukumo, masina interjero entuziastus. Tegul ir jūsų namuose vyraus ne tik grožis, bet ir praktiškumas. Su žaliuzėmis tai pasiekti itin paprasta!

 

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą