Kaip išsirinkti kvepalus perkant internetu?

Kvepalai visą dieną gali džiuginti ne tik maloniu aromatu, bet ir geresne nuotaika, todėl nieko keisto, jog daugelis savo lentynoje visuomet turi sau patinkančių kvepalų buteliukų. Labai dažnai norisi turėti ne vieną kvapą – subtilus ir švelnus aromatas tinkamas darbui, aštresni ir intensyvesni kvapai puikiai tiks pasimatymui ar vakarėliui, o gaivus kvapas suteiks energijos aktyviai dienai.

Žmogui patikti gali tikrai kur kas daugiau nei vienas kvapas, todėl riboti savęs nereikia. Ypač lengvas būdas papildyti savo kvepalų atsargas – jų pirkimas internetu. Itin dažnai internetinėse parduotuvėse galima pastebėti ir mažesnes kainas, todėl, natūralu, jog pirkti kvepalus internetu gali būti labai praktiška ir patogu. Žinoma, tokiu atveju kvepalų išsirinkimas gali atrodyti sunkesnis, tačiau jei žinosite į ką svarbiausia atkreipti dėmesį, pasirinkti nebus taip jau sunku. Sužinokite iš ko susideda kvepalų pirkimo internetu gidas!

Kvepalų koncentracija

Yra kelios pagrindinės kvepalų rūšys, kurios skirstomos pagal koncentraciją. Trys pagrindinės yra PP (pure parfum), EDP (eau de parfum) ir EDT (eau de toilette). Taip pat pasitaikantys produktai yra odekolonas (eau de cologne) bei kūno dulksna (eau fraiche), tačiau jie pasirenkami kur kas rečiau, nes tai itin mažą kvepalų koncentraciją turinčios priemonės.

PP kvepaluose kvapiųjų medžiagų koncentracija siekia iki 40 procentų. Tokie kvepalai ilgiau išsilaiko ir yra intensyvesni, tačiau mėgstantiems gaivesnius kvapus, pernelyg intensyvus aromatas gali nepatikti.

EDP kvepalai, kitaip žinomi kaip kvapusis vanduo, savo aromatą išlaiko trumpiau, nes jų kvapiųjų medžiagų koncentracija gali būti iki 18 procentų, o dažniausiai siekia 10 -15 procentų. Tai vienas iš dažniausių žmonių pasirinkimų, kadangi tai yra labai geras kainos ir kokybės santykis.

EDT tualetinis vanduo dažniausiai aromato visą dieną neišlaiko, tačiau visuomet galima jų pasipurkšti kelis kartus dienoje. Kvapiųjų medžiagų koncentracija juose siekia nuo 5 iki 12 procentų, o kaina yra kur kas mažesnė nei PP ar EDP kvepalų.

kvepalai2.jpg

Pagrindinės aromatų grupės

Kai jau apsisprendžiama kokia kvepalų koncentracija labiausiai patinka ar kokia dominuoja jau turimų kvepalų lentynoje, galima pagalvoti apie tai kokios grupės kvepalų norisi. Aromatų yra begalė ir jie visi skirstomi į tam tikrus tipus.

Verta pagalvoti apie tai koks kvapas šiuo metu yra reikalingas. Galbūt, turite labai daug gėlių kvapų ir ieškote ko nors gaivaus, o gal svajojate apie sunkesnį ir intensyvesnį aromatą žiemos sezonui? Apsisprendus išsirinkti kvepalų tipą nebus sunku. Dažniausiai jie skirstomi į šias grupes: gaivūs kvapai, gėlių kvapai, vaisių kvapai, medienos kvapai, rytietiški kvapai. Daugelį šių aromatų atskirti nesunku, o nežinantiems kas yra rytietiški kvepalai verta žinoti, jog tai dažnai yra aštrumu ir intensyvumu pasižymintys aromatai. Medienos natų labai dažnai turi būtent kvepalai vyrams.

Kvepalų natos

Net ir perkant internetu, kvepalų natos dažnai būna pateikiamos produktų aprašymuose, todėl nesunkiai galima suprasti ar aromatas bus jums tinkamas. Visi kvepalai susideda iš trijų natų kompozicijos. Galvos nata yra pirmoji, kuri užuodžiama vos pasikvepinus. Šis kvapas ilgai neužsilieka, praėjus daugmaž pusvalandžiui, pradeda skleistis antroji – širdies nata. Ant odos šios natos aromatas išlieka iki dviejų valandų. Bazinė nata išlieka ilgiausiai, todėl labai svarbu, jog šios natos aromatas patiktų.

Kvepalai moterims dažnai pasižymi tuo, jog bent vienoje natoje būna gelių kvapų, kurie suteikia romantiškumo ir moteriškumo. Vyriškų kvepalų natose dažnai dominuoja medienos, vanilės kvapai. Žinoma, rinktis reikia pagal tai, kokios natos patinka labiausiai. Dažniausiai puikiai žinoma kokie kvapai džiugina uoslę, apie tai spręsti galima ir iš jau turimų ar turėtų kvepalų.

Dažnai pasitaikančių ingredientų savybės ir aromatas

Nors visi kvepalai yra skirtingi, juose dažnai galima rasti populiariausių komponentų, kurie džiugina maloniu kvapu. Kartais pats ingrediento pavadinimas gali nieko nesakyti, todėl pravartu žinoti jų savybes ir kokį kvapą jie primena bei iš ko yra kilę.

Pastebėjus, jog vienoje iš kvepalų natų yra apelsinai, rožės, avietės, medienos aromatas ar kiti panašūs bei puikiai žinomi augalai, tikrai nesunku įsivaizduoti kvapą, tačiau tokie ingredientai kaip muskusas, cibetas, ambra gali būti ne itin aiškūs.

Muskusas – tai stipriai kvepianti medžiaga, kuri yra gyvūninės kilmės. Šiuo metu šis kvapas gali būti išgaunamas sintetiškai. Kvepalams šis aromatas suteikia elegantiškumo, jausmingumo.

Ambra – medžiaga, kuri primena vašką. Ji susidaro jūros žinduolių kašalotų virškinimo trakte. Ji suteikia kvepalams saldų aromatą.

Mira – dažnai naudojamas aromatas vyriškuose kvepaluose. Jis suteikia intensyvumo, todėl kvepalai tampa kiek sunkesni, ne tokie gaivūs.

Cibetas – vis rečiau naudojamas ingredientas kvepaluose. Tai yra gyvūninės kilmės substancija, kuri išskiriama cibetos liaukos. Aromatas pasižymi sunkumu.

Nerolis – nors atrodo labai neįprastas komponentas, iš tiesų tai citrusų aromatu pasižymintis aliejus.

Ylang-ylang – neįprastas pavadinimas sufleruoja, jog tai gana egzotiškas ingredientas. Tai gėlė, kuri pasižymi švelniu aromatu. Lietuviškas šio augalo pavadinimas – kvapnioji kananga.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą