Ką reikėtų žinoti apie terasų stiklinimą?

Šiltėjant orams, vis daugiau laiko praleidžiame lauke. Nuolatinį buvimą lauke galima patirti tada, kai turimą nuosavą namų terasą, kurioje galima leisti visus vasaros rytus ir vakarus. Tam, kad esant lietui ar žvarbesniam vasaros orui būtų galima pasislėpti, vertėtų pagalvoti apie terasų įstiklinimą.

Kodėl verta rinktis stiklinę terasą?

  • Stiklinę terasą verta rinktis, kai siekiama turėti didesnį komfortą ir užtikrinti saugumą 
  • Stiklinę terasą verta rinktis, kai norima apsaugoti pačią terasą nuo išorės veiksnių, ji būtų ilgaamžė bei apsaugota nuo drėgmės ir UV spindulių 
  • Stiklinė terasą verta rinktis, kai norima mėgautis puikia garso izoliacija. Ypatingai, tai svarbu, jeigu gyvenama šalia judrios gatvės. Be to, apsaugosite terasą nuo vidun patenkančių dulkių
  • Stiklinę terasą verta rinktis, nes ji suteiks daugiau šilumos, apsaugos nuo vėjo ir lietaus. Infraraudonųjų spindulių šildytuvas terasai - papildomas šilumos ir jaukumo šaltinis jūsų įstiklintai terasai, todėl visada būsite ramūs, jog joje vyraus šiluma! 
  • Pasirinkus terasos įstiklinimą, galima ne tik sukurti reikiamą erdvę, bet ir pagerinti aplinkos estetinį vaizdą. 

Paruošiamieji darbai

Ruošiantis terasos įstiklinimui, svarbu atsižvelgti į grindinį ir stogo dangą. Jeigu jūsų teras yra medinė, logiška, kad pro terasinės lentos tarpus gali pūsti vėjas, kuris nepridės jokio papildomo malonumo. Tačiau prieš montuojant terasą, visada yra galimybė ją apšiltinti iš apačios, dedant specialias medžiagas tarp gegnių. Pradedant statyti terasą su stoginę, vertėtų nuo to pradėti, jeigu galvojate apie papildomus montavimo sprendimus, tokius kaip: įstiklinimas ar šoninių sienų uždengimas.
Renkantis dangą, reikėtų rinktis skardą ar prilydomą dangą, nes stiklo ar polikarbonato danga tokio sandarumo gali visai neturėti. Geriausias įstiklinimo variantas - pagalvoti apie jį iš anksto, tačiau, jeigu sumąstėte šį variantą vėliau - vertėtų kreiptis į specialistus, kurie padėtų išpildyti jūsų šitą norą!

Terasos stiklinimo procesas

Stoginę galima įrengti prie bet kokio pastato, kur tik norima įstiklintos terasos, tačiau tam turi būti pakankamai vietos. Mažiausiai įstiklinta terasa gali būti 2x2 metrų stogo, o jeigu norite turėti erdvią terasą, tuomet galite rinktis ir 15x5 metrų. Visas pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų norų bei techninių galimybių įrengti norimo dydžio terasą.
Slankiojančio stiklo rėminimas gali tapti puikia apsauga nuo išorės orų, kaip vėjo ir kritulių, o vasaros metu - apsaugos nuo vabzdžių. Taip pat vienas iš šios sistemos privalumų yra toks, kad konstrukcija turi gana žemą bėgelį, todėl nebus jokių aukštų slenksčių, už kurių nuolat užkliūnama. Sienelės irgi turi savų privalumų, nes gali būti stumiamos tiek, kiek galima arba jums reikia. Taip vasaros metu galėsite turėti atvirą terasą, o pavasarį ir rudenį - uždarą terasą. Terasos įstiklinimas yra idealus sprendimas, kuris leis mėgautis terasa ištisus metus! 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą