-Visur patinka ir visur įdomu“, - apie savo veiklas ir savanorystę, apie „Antano dirbtuvėles“ Molėtų viešojoje bibliotekoje, apie krepšinį, apie patarnavimą šv. Mišiose, apie šaunųjį policijos bičiulį Amsį, kuriuo tampa įvairių renginių metu ir daugybę kitų veiklų molėtiškis 34 metų Antanas Žukauskas gali pasakoti ir pasakoti, o jo mama Ana, klausydama sūnaus, pritaria ir sako, kad iš tiesų sūnus, kai išeina ryte, tai tik vakare namo grįžta...

Skaityti daugiau...

Tokio žvitrumo ir gyvybingumo, kokiu yra apdovanota Valė Umbrasienė, šiandien ne taip greit surastume dar ir tarp  trisdešimtmečių, o ką jau kalbėti apie  Valės bendraamžius ar vyresnius...  Bevartant senuosius rajono laikraščio „Pirmyn“ puslapius, pasiveja dar šviesios atminties kolegos Remigijaus Gražio kalbinti žmonės – Umbrasai iš Kairionių.

Skaityti daugiau...

Peruvinė pipirnė yra svarbi garstyčių šeimos šakniavaisinė daržovė. Tai vienas iš nedaugelio augalų, kuriuos galima auginti labai atšiauriuose regionuose ir itin dideliame aukštyje. Ji auga aukštai virš jūros lygio esančiuose regionuose, kuriems būdingi uolėti dariniai, intensyvūs saulės spinduliai, stiprūs vėjai ir ekstremalios oro sąlygos, netinkamos augti daugeliui kitų rūšių. Ši maža į ropę panaši šaknis kilusi iš Peru centrinių Andų kalnų ir yra auginama jau tūkstančius metų, dar nuo inkų civilizacijos laikų. Nors augalą galima sėkmingai auginti ir kitose klimato zonose, visgi vaistinės peruvinės pipirnės šaknys augintos kitur nėra tokios stiprios kaip tos, užaugintos aukštai Andų kalnuose. Šiandien maca milteliai parduodami visame pasaulyje ir vadinami supermaistu. Yra kelios skirtingos peruvinės pipirnės rūšys: geltonoji, juodoji ir raudonoji. Šio šakniavaisio galima rasti įvairiose formose, įskaitant peruvinės pipirnės šaknų miltelius, želatinizuotas kapsules, skystus ekstraktus ir sumaišytus su kitais produktais, pavyzdžiui, kakava.

Skaityti daugiau...

Jeigu Jums kiek pabodo jau įprastos kruopos, tokios, kaip grikiai ar avižos, puikia alternatyva šioje situacijoje galėtų būti avinžirniai. Kaina, žinoma, neretai yra kiek didesnė, tačiau tai puikus būdas paįvairinti virtuvėje dominuojančius skonius. Visgi, pirmą kartą susidomėjusiems šiomis kruopomis, gali kilti nemažai klausimų. Kur galima juos panaudoti? Kaip išsirinkti išties kokybišką produktą? Bionaturalis siūlomi avinžirniai ne tik padės praplėsti Jūsų racioną, tačiau ir pagelbės organizmui be vargo surinkti šiam reikalingų medžiagų kiekį. Visgi, sugrįžkime prie pagrindinio klausimo – kur panaudoti šias kruopas?

Skaityti daugiau...

Makaronus skanauja bene visi – tiek vyresni, tiek ir jaunesni žmonės. Nereikėtų stebėtis: tai išties unikalus produktas, kurio pagalba galima sukurti daugybė skirtingų patiekalų. Šiais laikais, pastarąjį gali vartoti net ir tie žmonės, kurie kovoja su celiakija, mat rinkoje jau egzistuoja makaronai be glitimo. Jeigu niekuomet su tuo nesusidūrėte, greičiausiai kyla klausimas – kur rasti tokį variantą? Foksas.com siūlo platų ekologiškų prekių asortimentą, kuriame dominuoja ir makaronai be gliuteno. Visgi, sugrįžkime prie esminio klausimo – kaip apskritai pagaminti šį produktą tinkamai?

Skaityti daugiau...