Jonines Molėtuose prausė lietus

Praėjusio antradienio vakarą Molėtų skulptūrų parke surengtos stilizuotos Joninės. Puikiai šiam renginiui tikusioje erdvėje vykęs kitoks nei daugumoje kaimų renginys abejingų nepaliko. Kaip buvo žadėta nuo pat pradžių, šventinės tradicijos ir papročiai šiemet prisiminti tik žodžiais, didesnę prasmę suteikiant pačiam susibūrimui, kaimynų, giminių susitikimui ir pabūvimui drauge. Nebuvo šventėje ir daug sveikintojų...  
Nepaisant to, kad Joninių vakaras šiemet nei šiluma, nei saule nedžiugino, įsispyrę botus ir apsigaubę skėčiais bei apsiaustais Jonai ir Janinos bei visi ištroškusieji trumpiausią naktį pabūti kartu visgi rinkosi į Molėtų skulptūrų parką. Kas linksmintis norėjo, taip ir padarė, nes žvarbų ir šlapią vakarą šalti neleido Molėtų krašto muzikantų melodijos ir dainos, smagūs renginio vedėjų Laisvės ir Indrės pašmaikštavimai .
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 50 birželio 26 d.

 

Komentarai 

 
Gravatar
Molėtiškė 2015-06-25 09:56, IP: 37.0.237.161
Stilizuotos Joninės...? Su vedėjų dalinamais prizais už rungtis, kurie vadinami bendru pavadinimu - alkoholiniai gėrimai, ir nuo scenos renginio vedėjų, avinčių guminiais batais, laisvai svaidomais posakiais, tokiais, kaip: "Ei, chebra, davai greičiau ateikit į rungtis...". Kam chebra, o kam ir ne, nes tarp dalyvių buvo matyti ir mūsų miestelio inteligentų. Suprantama, surengti reginį sunkiau nei atėjus pažiūrėti, bet viešas antikultūros propagavimas ir alkoholio dalinimas man asmeniškai badė akis ir nuteikė liūdnai.
 

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą