Spektaklyje „Reikalai“ – beprasmybės mūšiai

Birželio 8 d. Meno ir mokslo laboratorijos komanda kviečia į Molėtų astronomijos observatoriją, kur pristatys spektaklį „Reikalai“. Pagal F.Diurenmato pjesę „Fizikai“ sukurtame spektaklyje menininkai interpretuoja mokslo patyrimus pasitelkdami tradicinę teatro dramaturgiją.

Spektaklio veiksmas vyksta psichiatrinėje ligoninėje, kurioje gydomi trys fizikai: du iš jų save laiko Albertu Einšteinu ir Izaoku Niutonu, trečiasis tiki, kad jam kalba karalius Saliamonas. Pjesėje nagrinėjamos mokslininko pasiaukojimo bei atsakomybes prieš visuomenę, žmogaus galimybių pakeisti pasaulį temos. Spektaklio veikėjų patiriami išgyvenimai –nepriklausomi nuo profesijos pasirinkimo, todėl „Reikalai“ tampa kasdienių ir universalių mūšių prieš beprasmybę atspindžiu. Pasak spektaklio režisieriaus Pauliaus Markevičiaus, šis spektaklis jam – tarsi šiandieninis desperatiškas kauksmas, prašantis gyvenimą užvaldyti šviesiomis mintimis.

 

„Sekdamas naujienas matau, kad jau per toli nužengėme klaidinga kryptimi ir savo veiksmų padarinių nebegalime sustabdyti, - sako P. Markevičius. – Todėl renkuosi spektaklio neskirstyti į veiksmo ir parterio zonas, o žiūrovus ir aktorius talpinu į bendrą įvykių erdvę. Juk visi esame tamsiosios ir šviesiosios žmonijos pusės, visi esame įvykius lemiantys, stebintys, kaltieji ir kaltininkai.“

 

Spektaklyje vaidmenis kuria Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė, Eglė Valadkevičiūtė, Simonas Dovidauskas, Jurgis Marčėnas, Gediminas Rimeika, Vygandas Vadeiša, Martynas Vaidotas,  Gabrielius Zapalskis. Choreografė – Greta Grinevičiūtė. Scenografiją kuria Barbora Šulniūtė, kostiumus – Pretty Ugly. Šviesų dizaineris – Audrius Jankauskas.

 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

 

Projekto partneriai: teatras „Meno fortas“, VU TFAI Molėtų astronomijos observatorija, Pretty Ugly.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą