F1 Saudo Arabijos GP: problemos ir finišo tiesioji

Formulės 1 sezonas po truputį įsibėgėja ir po dviejų lenktynių jau aiškėja sezono gairės bei galimo tendencijos.

Po dviejų, Bahreino GP ir Saudo Arabijos GP, aiškėja lyderiai konstruktorių taurėje, pilotų įskaitoje bei DHL greičiausio rato lenktynėse.

Bahreino GP buvo tiesiog fantastiškas startas atsigavusiai „Ferrari“ komandai. Italijos galiūnė Formulės 1 sezoną pradėjo idealiu startu: pirma ir antra pozicijos, greičiausias ratas ir iškart atitrūkimas nuo konkurentų. Bahreine triumfavo Charles Leclercas užfiksavęs ir greičiausią lenktynių ratą, o už jo finišavo komandos draugas Carlosas Sainzas.

Ant podiumo kiek netikėtai užšoko 7 kartus pasaulio čempionas Lewis Hamiltonsa, o ketvirtąją vietą užėmė jo komandos draugas „Mercedes“ George‘as Russellas.

Itin prastai sezono startas susiklostė „Red Bull Racing RBPT“ komandai, kurios abu pilotai, Maxas Verstappenas ir Sergio Perezas nefinišavo. M. Verstappenas iš lenktynių pasitraukė likus trims ratams iki finišo, S. Perezas – likus ratui.

Vis dėlto, antrosios lenktynės klostėsi visiškai skirtingai. Jose ir vėl sėkmingai pasirodė „Ferrari“, tačiau kur kas labiau savo akcijas pakėlė „Red Bull Racing“ komanda. Štai „Mercedes“, tuo tarpu, parodė skaudžią realybę, kurios pavyko išvengti dėl „Red bull Racing“ fiasko Bahreino GP etapo pabaigoje.

Saudo Arabijos GP prasidėjo jau tikru šoku, kai Lewisas Hamiltonas iškrito kvalifikacijos pirmajame etape užfiksuodamas tik 16 geriausią laiką. Britas nepasiekė nieko geresnio ir pačiose lenktynėse bei praėjusio sezono vicečempionas finišavo vos 10-oje pozicijoje. „Mercedes“ mega žvaigždė po finišo savo komandos klausė ar už 10-ąją vietą yra skiriamas bent vienas taškas. L. Hamiltono laimei – 10-a vieta gauna vieną tašką. Vis dėlto, tai yra iškalbingiau už bet kokius žodžius. Tai sunkiai galėjo numatyti net ir TOPsport lažybų punktai.

Kvalifikacija kur kas geriau susiklostė jo komandos draugui George‘ui Russellui, kuris užfiksavo šeštą geriausią laiką. Vis dėlto, „Mercedes“ standartais, šeštoji pozicija tikrai nėra geras rezultatas.

Pavydėtinos sėkmės sulaukė „Red Bull Racing“ pilotas Sergio Perezas. Meksikietis užfiksavo geriausią laiką ir pirmą kartą karjeroje lenktynes pradėjo iš „pole“ pozicijos. Pirmoje eilėje taip pat startavo ir Ch. Leclercas su „Ferrari“ bolidu, o antroje eilėje jo komandos draugas C. Sainzas bei dabartinis čempionas M. Verstappenas, kuris startavo iš ketvirtosios pozicijos.

Vis dėlto, lenktynių rezultatai beveik apsivertė aukštyn kojomis, vertinant pirmąjį ketvertą. Iš „pole“ pozicijos startavęs S. Perezas nukrito į ketvirtąją vietą ir į savo sąskaitą įsirašė 12 taškų. Tuo tarpu antrąjį podiumą iš eilės nuskynė iš trečiosios pozicijos startavęs ir trečias finišavęs C. Sainzas su „Ferrari“ bolidu.

Antrąja vieta po itin atkaklios kovos užėmė Ch. Leclercas. Iš Monako kilęs lenktynininkas pirmavo didžiąją lenktynių dalį, tačiau pabaigoje neatsilaikė prieš triumfavusį M. Verstappeną, kuris įsirašė pirmąją sezono pergalę. Olandas laimėjo 0.549s prieš savo varžovą ir tai yra mažiausias skirtumas tarp pirmų vietų nuo 2020-ųjų Italijos GP.

Nepaisant to, ir šiose lenktynėse Ch. Leclercas nuskynė greičiausią ratą ir užsidirbo papildomą tašką. Kol kas vienintelis monakietis ir yra užfiksavęs greičiausius ratus pirmose lenktynėse.

Ch. Leclercas išlieka pirmas lenktynininkų įskaitoje (45), už jo žengia C. Sainzas (33), o į trečią vietą šoktelėjo M. Vesrtappenas (25). G. Russellas (22) ir L. Hamiltonas (16) uždaro penketuką.

 

(užs.)

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą