Su kuo sutiksi tu Naujus metus..?

Metų sandūros išvakarėse domėjomės, kokia šiemet pasiūla ir paklausa Molėtuose Naujuosius metus pasitikti kavinėse, restoranuose. Nors dalis žmonių tikrąja švente laiko šv. Kalėdas, o Naujiems metams teikia mažiau dėmesio, tačiau ir pastarajai progai skirti sambūriai išlieka populiarūs ir labai reikalingi. O pasirinkimo, kur sutikti 2015 - uosius, esama! 
Tradiciškai Naujuosius metus linksmai ir įdomiai sutikti kviečia kavinė "Zodiakas", kurios šeimininkai Rasa ir Arvydas sako, kad šiemet šventės dalyviams bus siūloma gyva muzika, garantuotos malonios staigmenos, dovanėlės, su kuriomis užsuks Kalėdų senelis. Beje, pirmieji interesantai apie Naujų metų sutikimo šventę šioje kavinėje teiravosi dar spalio pradžioje, tačiau, kaip jau įprasta, tradiciškai, likus vos kelioms dienoms iki šventinio sutikimo, telefonai netyla, nors jau gruodžio viduryje buvo likęs tik vienas neužsakytas staliukas naujametei nakčiai. "Publika įvairi - atvažiuoja ir didesnė kompanija, būna ir porų, kurios šventės metu puikiausiai pritampa, kasmet matome ir pažįstamų veidų, didžioji dalis švenčiančiųjų pas mus - vietiniai", - sako Rasa, pridurdama, kad patiems organizatoriams šventinis Naujųjų metų sutikimas yra darbas, tačiau tai kartu ir įpratimas, gal net pareiga kasmet sukviesti norinčiuosius į naujametį karnavalą. 
"Obuolių sala" jau gerą dešimtmetį garsėja teminiais naujamečiais vakarėliais. Štai šiemet sutikimo šventės tema "Atostogos kaime". Pasitikti artėjančius Ožkos metus bus galima žaidimų, pramogų, staigmenų bei nuotykių sūkuryje, o šventinio sambūrio dalyvių aprangos kodas - drabužiai, pritaikyti įvairiems ūkio darbams atlikti. Žinoma, laikrodžiui išmušus vidurnaktį, bus ir šventinis laužas, dangų perskros šventiniai fejerverkai. Kaip sakė "Obuolių sala" vedėja Lina Urbonavičiūtė, kasmet stengiamasi naujamečio sutikimo šventės temą derinti su ateinančių metų simboliu. "Esam galvoję Gaidžio metams scenarijų, labai pavykęs vakarėlis buvo susietas su pasaulio šalimis, tarybinių laikų tematika, kuomet labai išradingai pasipuošta. Vis prisimenu arabiškos nakties temai skirtą vakarėlį. Aišku, mes ir patys būname pasiruošę atributikos, be to, maistą bei muziką stengiamasi susieti su vakaro tema", - pasakojo Lina, pridūrusi, kad pernykščio vakarėlio tematika "Laukiniai vakarai" pasiteisino su kaupu, visi buvo išradingai apsirėdę, puikiai praleido laiką. Dėl dalyvavimo Naujų metų sutikimo šventėje žmonės daugiausiai apsisprendžia paskutinėmis dienomis, o iki tol skambina, klausinėja, domisi. Anot L. Urbonavičiūtės, šiemetinė tema buvo rinkta iš kelių. 
- Galvojom ir apie pasaką, kur pagrindiniai personažai ožka, septyni ožiukai, vilkas, tačiau galiausiai apsistojome ties atostogomis kaime, kas aprėps platesnę temą. Bus šventėje atskira erdvė vaikams, kad ir tėveliams, ir jų atžaloms būtų ką veikti. 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 100 gruodžio 30 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą