Vestuvių mados: nuo skrydžių sraigtasparniu, dažasvydžio iki Santuokos sakramento suvokimo

Vasara Molėtuose - ir vestuvių metas. Pagal Civilinės metrikacijos skyriaus duomenis, iki birželio 1 d. mūsų rajone aukso žiedus sumainė 24 poros, iš kurių 16 -  skyriuje, aštuonios santuokos registruotos bažnyčiose, trys - jaunavedžių pasirinktose vietose. Per tris vasaros mėnesius tuoktis pateikė prašymus 31 pora, o pats turtingiausias vestuvėmis buvo antrasis liepos savaitgalis - liepos 16 d., kuomet susituokė net 7 poros, dvi iš jų - pačių pasirinktose vietose. 
Rajone esančiose kaimo turizmo sodybose vieną gražiausių ir svarbiausių savo gyvenime švenčių švęsti suvažiuoja ne tik vietiniai molėtiškiai, bet ir emigrantai, kurie dažniausiai nelabai skaičiuoja išlaidas, todėl gali sau leisti pasipuikuoti ir pompastiškomis puotomis, įmantriausiomis fotosesijomis, tačiau pastaruosius kelis metus Vasaros estrados tiltas, kuriuo pernešta ne viena jaunoji, savo pozicijas užleido Skulptūrų parko tiltui, kuris pamažu virsta įsimylėjėlių vardinėmis spynomis papuoštu ir jau vestuvininkų tiltu tampančiu akcentu. O kaip gražu, kuomet minėtame parke tuo pačiu metu susitinka kelios vestuvininkų svitos... 
Skrenda, šaudo, šoka, puošiasi...
Kokios vestuvės be mergvakarių ar bernvakarių, kurių visokių būna - nuo striptizo šokėjų pasirodymo merginų vakarėlyje, iki jaunikio išbandymo bernvakariuose. 
 

Daugiau skaitykite „Vilnies“ nr. 64 rugpjūčio 23 d.

 

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą