Išmaniųjų įrenginių: ekranas, procesorius ir kamera - svarbu!

Ieškant išmaniojo įrenginio, dažniausiai atkreipiame dėmesį į tai, kas šiai dienai yra nauja. Tiesa, naujosios technologijos išties geba nustebinti, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį ir į kitus elementus, kurie yra svarbūs efektyviam įrenginio veikimui. Vieni iš tokių pagrindinių elementų yra įrenginio ekranas, procesorius ir kamera.

Išmaniojo įrenginio ekranas. Kokių tipų jų būna?

Renkantis išmanųjį įrenginį svarbu atkreipti dėmesį į ekrano tipą. Jų yra gana ne mažas pasirinkimas, todėl rasti būtent tą kurio norima yra išties įmanoma.

  • LCD (liquid crystal display) - skystųjų kristalų ekranas yra jau gana seniai žinomas, todėl faktas, kad kiekvienas išmanusis telefono ekranas šį tipą tikrai turi
  • TFT (thin film transistor) - tai LCD ekrano tipas, kuris yra su integruota TFT technologija, o tai reiškia, kad tai yra gerinanti vaizdo kokybę. Šis ekranų tipas anksčiau buvo labai naudojamas, tačiau šiai dienai dažniau yra naudojami tie tipai, kurie išeikvoja mažiau energijos 
  • IPS (in-plane switching)  - LCD ekranai išsiskiria ypatingai ryškiomis spalvomis, todėl juose vaizdas puikiai matomas iš bet kokio kampo (šių ekranų tipai yra brangesni)
  • AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) - šių ekranų tipas yra vienas iš populiariausiu, nes jis naudoja labai mažai energijos, o į prisilietimus reaguoja labai greitai. Vienintelis jų trūkumas toks, kad į tokius ekranus yra gana sudėtinga žiūrėti šviečiant saulei, nes prastėja jų ryškumas
  • Super AMOLED Plus ekranų tipai yra patys geriausi, sunaudoja net 18 procentų mažiau energijos ir pasižymi puikia raiška net ir šviečiant saulei!

 

Internetinėje parduotuvėje https://www.bigbox.lt galite rasti platų išmaniųjų telefonų asortimentą, o tai padės jums rasti tą įrenginį, kuris turi ne tik puikią ekrano raišką, bet ir kitus jums svarbiausius elementus!

Išmaniojo įrenginio procesorius. Ką apie jį reikėtų žinoti?

Išmaniojo telefono mikroprocesoriaus galingumas yra susijęs su pačių programų paleidimu ir jų sparta. Būtent dėl to iš anksto yra svarbu žinoti, ką jus planuojate daryti su šiuo įrenginiu.

Biudžetiniai įrenginių modeliai, kuriuose dažniausiai naudojamos tik telefono, pašto ir interneto naršymo funkcijos, puikiai gali veikti pasižymėdami tik vos 500 MHz taktinio dažnio mikroprocesorius. Tačiau, jeigu jums reikalingas įrenginys tam, kad galėtumėte atlikti žymiai daugiau funkcijų, tuomet jų mikroprocesoriai turėtų pasižymėti  1-2,5 GHz taktiniais dažniais bei jie dažniausiai turi daugiau nei vieną branduolį. Šie išmanieji telefonai prilygsta planšetinio arba nešiojamo kompiuterio galingumui.

Išmaniojo įrenginio kamera. Kiek reikėtų megapikselių?

Sprendimas, kokią kamerą vertėtų rinktis, priklauso tik nuo jūsų pačių norų. Vienas iš tokių svarbiausių parametrų, kuriuo galima įvertinti kameros kokybę yra vaizdo matricos raiška. Kuo joje randama daugiau taškų (pikselių), tuo didesnės raiškos nuotraukas turėsite. Šiai dienai, išmaniuosiuose įrenginiuose galite rasti net ir tokias kameras, kurios siekia dešimtis megapikselių, tai pasiekia net ir aukščiausio lygio fotoaparato kokybę

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą