Buitinės technikos servisas: ekologiškas ir aplinką tausojantis pasirinkimas

Skalbimo mašina leidžia vandenį, orkaitė tinkamai nebeįkaista, šaldytuvas nešaldo, indaplovė švariai nebeišplauna indų. Su šiais ir daugybe kitų gedimų gali susidurti kiekvienas buitinės technikos prietaisų naudotojas. Ne paslaptis, kad sugedus kuriam nors iš buityje naudojamų prietaisų, jų naudotojai svarsto, kaip tokiu atveju geriau pasielgti – remontuoti sugedusią buitinę techniką ar jos visam laikui atsisakyti ir pirkti naują?

Kai kurie ilgai nedvejodami nusprendžia sugedusį prietaisą pakeisti nauju, tačiau dėl to į aplinką išmetama daugybė taisytinų prietaisų ir prisidedama prie ekologinės katastrofos rizikos, kuri nenustos didėti, kol vartotojai nepakeis savo požiūrio. Be to, gyvenant skaitmeninių technologijų amžiuje, nuolat atsiranda vis daugiau naujų technologijų, kurios skatina vartotojus atsinaujinti ir naudoti tik pačius naujausius ir moderniausius prietaisus.

Visa tai labai skatina buitinės technikos prietaisų išmetimo kultūrą, neatsižvelgiant į jų poveikį aplinkai ir visam pasauliui. Todėl šiandien kalbamės su greitai veiklos trisdešimtmetį skaičiuosiančios „Salvata“ įmonės specialistais apie tai, kaip išmetama buitinė technika kenkia aplinkai ir kodėl buitinės technikos servisas yra visapusiškai geresnis sprendimas.

Kodėl verta remontuoti buitinės technikos prietaisus

Buitinės technikos remonto paslaugų teikėjai „Salvata“, paklausti apie tai, kodėl visų pirma reikėtų svarstyti galimybę remontuoti sugedusius buitinės technikos prietaisus, dalijasi savo įžvalgomis: „Kuo daugiau buitinės technikos prietaisų suremontuojama ir pakartotinai panaudojama, tuo mažiau atliekų patenka į sąvartynus. Net ir šiandien intensyviau veikiant atliekų perdirbimo įmonėms, atliekų panaudojimo procentas vis dar išlieka labai mažas. Todėl buitinės technikos servisas gali padėti sumažinti atliekų patekimo į sąvartynus apimtis,“ – ir priduria – „nereikėtų pamiršti, kad perdirbėjams neretai pavyksta perdirbti tik kai kurias buitinės technikos prietaisų dalis, o tai reiškia, jog likusi prietaiso dalis paliekama suirti ir galiausiai į atmosferą išskiria nuodingas dujas. Todėl priėmus sprendimą remontuoti buitinės technikos prietaisą, tokių problemų rizika yra sumažinama iki minimumo.“

„Salvata“ meistrų teigimu, remontuojant buitinę techniką taip pat taupomi ištekliai, kurie kitu atveju būtų naudojami naujai buitinei technikai gaminti. Todėl perkant, o ne taisant sugedusią techniką, formuojama didesnė buitinės technikos prietaisų paklausa, o gamintojai skatinami gaminti dar daugiau prietaisų. Neatsinaujinančių medžiagų, naudojamų naujiems buitinės technikos prietaisams gaminti, kasmet išeikvojami ypatingai dideli kiekiai, todėl pirmenybę teikiant buitinės technikos remontui tiesiogiai prisidedama prie išteklių tausojimo.

Kada remontuoti buitinę techniką

Jei jūsų kasdien naudojamas buitinės technikos prietaisas sugedo, ėmė prasčiau veikti ar jo našumas akivaizdžiai sumažėjo, gali būti, kad atėjo laikas kreiptis į meistrą. Nors yra daugybė būdų, kaip galima pašalinti įvairius buitinės technikos prietaisų gedimus, ne kiekvienas vartotojas turi tam reikalingų žinių, patirties ir išteklių. Tokiu atveju geriausia kreiptis į buitinės technikos servisą.

Žinoma, ateina laikas, kai nėra kitos išeities ir pasenusį buitinės technikos prietaisą reikia pakeisti nauju. Pasiteiravus, kada išmintinga buitinę techniką keisti nauja, „Salvata“ buitinės technikos remonto ekspertai teigia, kad „situacijų būna įvairių, pvz., jei turite seną buitinės technikos prietaisą, kuris naudoja labai daug elektros energijos ir nėra ekonomiškas, galite pagalvoti apie modernesnio ir energiją taupančio modelio įsigijimą. Naudojant itin ekonomiškus ir nedidelėmis energijos sąnaudomis pasižyminčius prietaisus, iki minimumo sumažinamas gamtinių išteklių, tokių kaip anglis, vanduo ir nafta, naudojimas. Tačiau nusprendus įsigyti naują prietaisą, rekomenduojama surasti patikimą prietaisų perdirbėją, kuris jį iš tikrųjų perdirbtų, o ne juo atsikratytų ar naudotų primityvius perdirbimo metodus, padarydamas dar daugiau žalos aplinkai.“

Buitinės technikos servisas tausoja aplinką

„Salvata“ įmonės atstovai pasakoja: „Esame socialiai atsakinga įmonė, todėl visuomet vartotojus skatiname pirmiausia apsvarstyti galimybę savo sugedusią buitinę techniką remontuoti, o ne skubėti įsigyti naują. Kuo daugiau žmonių pasirinks tvarius sprendimus, tuo saugesnėje ir sveikesnėje aplinkoje gyvensime mes, mūsų vaikai, anūkai ir daugybė ateities kartų.“

Kad ir kaip svajotume apie tai, kada pagaliau bus galima kiekvieną prietaiso detalę perdirbti ir pakartotinai panaudoti, tokie laikai dar toli. Tad, jei svarstote – taisyti ar keisti savo buitinės technikos prietaisą nauju, pabandykite pažvelgti iš aplinkosaugos perspektyvos ir pasirinkite buitinės technikos servisą, kuris pašalins iškilusius gedimus ir prailgins jūsų prietaiso tarnavimo laiką.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą