Kodėl aš renkuosi tik silikoninius indus savo vaikams?

Vos tik mama nustoja mažylį maitinti krūtimi, jo gyvenime atsiranda naujas poreikis - indai, iš kurių mažyliui teks susipažinti su nauju maistu. Jeigu dar gūdžiais tarybiniais laikais visa šeima valgė iš tų pačių lėkščių, tai šiandien kiekvienas šeimos narys privalo turėti savo lėkštę, puodelį ir įrankius. Tai puiki namų taisyklė, leidžianti mažajam suvokti savo asmeninės erdvės svarbą. Šiandien galima rasti vaikiškų indų, pagamintų iš silikono, plastiko, bambuko, medžio, stiklo ir nerūdijančio plieno. Visgi, praktika rodo, jog lyderio pozicijas neginčijamai užima silikoniniai indai vaikams. Didelis silikono  privalumų skaičius tėvelius verčia pasirinkti būtent tokius indus.

Svarbiausi kriterijai renkantis vaikiškus indus

Tai, kad jau ieškote indų savo mažyliui, rodo, jog mažas žmogutis žengia pirmuosius žingsnius į savarankišką gyvenimą. Šis procesas, be abejonės, yra labai smagus, bet ir, tuo pačiu, atsakingas. Jauniems tėvams, susidūrusiems su tuo pirmą kartą, gali būti išties sudėtinga atsirinkti į ką pirmiausia dera atkreipti dėmesį. Specialistai pataria pirmiausia atsakyti į du klausimus:

  • Iš kokių medžiagų pagaminti indai?
  • Ar indai patvarūs ir saugūs?

Šie kriterijai yra patys svarbiausi. Juk rinkdamiesi maistą mažyliui pirmiausia atkreipiame dėmesį ar jis yra sveikas. Tuomet kokia nauda iš sveiko maisto, jeigu jis bus valgomas iš indų, kurie išskiria kenksmingas medžiagas? Tą patį galima pasakyti ir apie saugumą. Tėvelių pastangos apsaugoti vaiką nuo susižeidimų bus nieko vertos, jeigu mažyliui kils rizika, sudaužius lėkštutę ar puodelį,  susipjaustyti į jo šukes.

Kalbant apie ekologiškumą, reikia paminėti ir priemones, kuriomis indus plausite. Geriausias pasirinkimas - ekologiškas indų ploviklis. Tokie plovikliai užtikrina maksimalią švarą, nedirgina rankų ir neteršia aplinkos. Vadinasi, bus visiskai nekenksmingi ir vaikui, net jeigu plaunant indus ant jų liks kad ir visiškai minimalus kiekis plovimo priemonės. Juk to, kad kiekvieną kartą indai bus  išplauti  tobulai, užtikrinti tikrai negali nė vienas iš mūsų, tačiau ekologiškas ir draugiškas aplinkai bei  žmogaus organizmui priemones galime pasirinkti be vargo.

Kodėl verta rinktis silikoninius indus vaikams?

Prisiminus tuos du svarbius klausimus, kuriuos minėjome, reikia pasakyti, jog šiuos kriterijus puikiai atitinka silikoniniai indai vaikams. Silikonas yra atsparus temperatūrai ir įvairiems išoriniams poveikiams: smūgiams, laužymui, sulaistymui įvairiais skysčiais ir kt. Silikono paviršiuje nėra atvirų porų, kurios paprastai yra puiki galimybė kauptis įvairiausioms bakterijoms. Šiuos indus labai paprasta išplauti, todėl jie laikomi itin higieniškais. Visgi, tai nereiškia, jog silikoninius indus vaikams reikia pulti  pirkti stačia galva. Pirmiausia įsitikinkite ar:

  • silikoniniai indai pagaminti iš šimtaprocentinio silikono;
  • silikonas nudažytas nekenksmingais dažais;
  • vaikiški indai neturi įtrūkimų;

Dar turėtumėte žinoti vieną esminį dalyką - prieš pirmą naudojimą silikoninius indus būtina kruopščiai nuplauti.

Dizainas ir patogumas

Vaikiški silikoniniai indai patrauklūs tuo, jog mūsų rinkoje jų galima rasti įvairiausių spalvų ir formų. Kokį piešinį ar spalvą pasirinkti, lemia asmeniniai tėvelių ir vaikų pomėgiai. Be abejonės, jau bent dviejų metų mažyliui galima leisti pačiam išsirinkti vao indų spalvą ir piešinį. Štai dėl patogumo, tėveliams patariama būti šiek tiek kategoriškesniems ir atidesniems. Pasirinktas puodelio ar dubenėlio dizainas gali būti praktiškai labai nepatogus. Tą patį galima pasakyti ir apie įrankius. Svarbu, kad šaukštelio ar šakutės  rankena būtų ne per trumpa, taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į šaukštelių formą. Įrankiai turėtų būti ergonomiško dizaino. Kalbant apie lėkštučių dizainą, reikia pasakyti, jog šiandien labai populiarios ir pamėgtos silikoninės  lėkštės  lipniu dugnu. Mažylis tokios  lėkštutės nenumes ant žemės,  o produktai nesusimaišys. Lėkšteles patogu naudoti mokant kūdikius valgyti savarankiškai: maistą galima dėti tik į vieną skyrelį, tad jis nepasklis po visą indą. Taip vaikui  bus patogiau jo pakabinti šaukšteliu. Leiskite savo mažajam  pačiam išmokti savarankiškai valgyti ir mėgautis tuo savarankiškumu.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą