Ar įmanoma atgauti mokesčius, kuriuos sumokate dirbant užsienyje?

“Užsienio valstybėse permokėti mokesčiai gali būti grąžinami tik toje valstybėje, kurioje jie buvo sumokėti arba išskaičiuoti, todėl norėdami susigrąžinti mokesčių permoką turite kreiptis į tos užsienio valstybės mokesčių administratorių” - štai tokią informaciją galite rasti VMI puslapyje. Viskas iš tikrųjų yra šiek tiek paprasčiau. Šiandien Lietuvoje veikia ne viena mokesčių grąžinimo bendrovė, kurios specialistai jums padės susidoroti su šia, rodos, ne tokia jau lengva procedūra. Tad, būkite ramūs, mokesčių perteklių, galite susigrąžinti ne tik tada, kai dirbate Lietuvoje, bet ir dirbdami arba anksčiau dirbę užsienyje. 


Aktualiausi klausimai norintiems susigrąžinti mokesčius iš užsienio


Specialistų komandos, bendradarbiaujančios su užsienio mokesčių institucijomis, užtikrina greitą ir efektyvų permokėtų mokesčių grąžinimą. Šalia to jie atlieka kitą  nemažą ir labai svarbų darbą  - ne tik konsultuoja, bet ir atsako į daugelį jų klientams rūpimų klausimų. Pateiksime keletą aktualiausių.


Kiek užtrunka mokesčių susigrąžinimas dirbusiems užsienyje?


Svarbiausia - patikėti šį procesą profesionalams. Jie puikiai išmano savo darbą ir žino visus žingsnius, kaip pradėti permokėtų mokesčių susigrąžinimą, tad, kaip juos susigrąžinti  jums neturėtų kilti jokių problemų. Žinoma, permokėtus mokesčius užsienyje dirbantys gali susigrąžinti ir patys, tačiau mokesčių grąžinimo agentūra užtikrina mokesčių susigrąžinimo proceso paprastumą ir garantiją. Taigi, šių specialistų dėka mokesčių grąžinimo procesas paprastai užtrunka 2-5  mėnesius. Tai priklauso nuo reikiamų dokumentų surinkimo (ar jūs turite visus ar neturite nieko), nuo šalies, iš kurios grąžinami mokesčiai ir užsienio valstybės mokesčių institucijų darbo spartos  bei jūsų konkrečios situacijos.


Ką daryti jeigu nėra visų reikalingų dokumentų?


Net jeigu neturite reikiamų dokumentų, mokesčių grąžinimo procesą tikrai galite pradėti. Kaip minėjome, atitinkamos agentūros bendradarbiauja su užsienio valstybių mokesčių institucijomis. Tad jų darbas - susisiekti su jūsų darbdaviu ir mokesčių inspekcija. Net jeigu dirbote keliose darbovietėse, pažymą galima gauti iš kiekvienos jų. Sakykim, kiekvienais metais Vokietijos darbdaviai išduoda savo darbuotojams Lohnsteuerbescheinigung pažymą. Joje yra nurodyta darbuotojo pradirbto laiko uždarbis ir nuo jo nuskaičiuoti mokesčiai. Jeigu dėl kažkokių priežasčių tos pažymos neturite, mokesčių grąžinimo agentūra tuo pasirūpins. 


Kiek svarbu deklaruoti pajamas užsienyje?


Tai vienas svarbiausių faktorių, lemiančių, jog sėkmingai susigrąžinsite mokesčių permokas. Dirbant užsienyje darbuotojai paprastai gauna raginimus, vėliau perspėjimus dėl pajamų mokesčių deklaravimo būtinybės. Jokiu būdu nepažiūrėkite į tai pro pirštus. Ateityje tai gali sukelti nemažai problemų, o apie permokų susigrąžinimą galima pamiršti. Tokio aplaidumo pasekmė -  bejėgiai taps ir patys profesionaliausi mokesčių grąžinimo specialistai. 


Už kokį laikotarpį galimas mokesčių grąžinimas?


Tai priklauso nuo šalies, kurioje dirbote. Dažniausiai mokesčiai gali būti grąžinti už 4 metus atgal. Tačiau yra ir išimčių. Sakykim, Didžiojoje Britanijoje mokesčius deklaruoti ir atsiimti galite už 5 metus. Taigi, labai pagirtina, jeigu ne tik sąžiningai atliekate darbą, bet ir tiek pat sąžiningai laikotės tos šalies mokesčių politikos taisyklių. 








Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą