Skirtingų rūšių plytelės: kokias plyteles pasirinkti?

Įsirengti naujus namus ir kiemą reikalauja nemažai laiko ir planavimo. Neabejojame, kad šiuo metu turite daug darbų ir jums gali kilti įvairių klausimų. Vienas iš jų – kokias plyteles pasirinkti?


Plytelių danga grindims ir sienoms yra naudojama tiek namų, pavyzdžiui, vonios kambario, tiek laiko erdvėse. Iš tikrųjų, tai yra geras ir universalus pasirinkimas – plyteles lengva valyti, jos yra ilgaamžės, o pasirinkimo įvairovė plati. Be to, karštomis vasaros dienomis plytelės išlieka vėsios, todėl ant jų vaikščioti yra malonu pėdom.


Populiariausių rūšių plytelės ir jų panaudojimo būdai


Jei renkatės plyteles, galite pastebėti, kad yra daugybė jų rūšių. Todėl atrinkome tris plytelių kategorijas – keramikines, porcelianines ir akmens masės plyteles – kurios yra populiariausios. O žemiau aptarsime pagrindines jų savybes ir panaudojimo būdus:

 

  • Keramikinės plytelės. Keramikines plyteles galima pritaikyti daugelyje vidaus erdvių, pavyzdžiui, vonios kambaryje, virtuvėje ar koridoriuje, todėl jos yra populiarus pasirinkimas. Žinoma, dėl prieinamos kainos ir ilgaamžiškumo keramika yra dar patrauklesnė, todėl keramikinės plytelės yra puiki alternatyva kiliminėms dangoms arba medinėms grindims;
  • Porcelianinės plytelės. Porcelianinės plytelės, pagamintos iš didesnio silicio dioksido ir kvarco santykio, deginamos aukštesnėje temperatūroje, yra patvaresnės (ir dažnai brangesnės) nei keramikinės plytelės. Todėl jos tinka, jeigu norite prabangos – įvairūs raštai ir dizainai puikiai papildys namų interjerą. Glazūruotos, išgraviruotos ir tekstūruotos porceliano plytelės pasižymi panašiomis savybėmis kaip kietmedžio lentos, marmuras ir plytos. Porcelianinė plytelė yra tvirtesnė ir tankesnė nei keramikinė, todėl montavimas reikalauja specialaus įrankio – deimantinio pjūklo. Jos yra tinkamos vidaus erdvėms;
  • Akmens masės plytelės. Šios plytelės tinka tiek lauko, tiek vidaus erdvėms. Populiariausios plytelės iš šios kategorijos – granito ir marmuro. Marmuras yra iš brangesnių natūralaus akmens plytelių medžiagų, todėl marmurinės plytelės yra elegantiškas ir rafinuotas pasirinkimas. Granitas, kita vertus, yra universalesnis ir kietesnis nei marmuras, mažiau linkęs į įtrūkimus, tinka drėgnose vietose, todėl granitines plyteles galima naudoti tiek stalviršiams, tiek grindims. Jeigu ieškote kokybiškų akmens masės plytelių, įsigykite jas iš akmenys.lt.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą