Valgomasis kambarys - kaip įsirengti?

Valgomasis kambarys dažnai tampa mūsų namų širdimi, kurioje šeimos susirenka ne tik valgyti, bet ir bendrauti, planuoti bei dalintis kasdienio gyvenimo akimirkomis. Tinkamai išplanuotas valgomasis gali ženkliai prisidėti prie namų estetikos ir funkcionalumo, todėl jo įrengimas turėtų būti atliekamas atsižvelgiant į šiuos aspektus. Aptarkime, kokius sprendimus reikėtų priimti, siekiant optimaliai išnaudoti šią erdvę.

Kaip išplanuoti valgomojo kambario erdvę?

Planuojant valgomąjį kambarį, svarbu išnaudoti kiekvieną kvadratinį centrimetrą protingai. Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į kambario išmatavimus: matavimai padės nuspręsti, kokio dydžio turėtų būti stalas, kad erdvėje liktų pakankamai vietos judėti. Taip pat svarbu atsižvelgti į kambario formą – ilgesniam, siauresniam kambariui gali tikti stačiakampio formos stalas, o kvadratinei erdvei – apvalus ar ovalus stalas. Labai platus valgomojo stalų asortimentas Gintaro Baldų internetinėje parduotuvėje adresu https://gintarobaldai.lt/svetaines-baldai/korpusiniai-baldai/valgomojo-stalai. Lengvai išsirinksite savo stalą čia.

 

Be to, reikėtų pagalvoti apie natūralų apšvietimą. Stalas turėtų būti išdėstytas taip, kad natūrali šviesa kuo geriau apšviestų valgymo vietą, ypač jei valgomajame praleidžiate daug laiko dienos metu. Taip pat svarbu užtikrinti, kad šalia lango neatsidurtų baldai, kurie trukdytų šviesai sklisti po kambarį.

 

Galiausiai, verta apsvarstyti ir baldų išdėstymą atsižvelgiant į erdvės paskirtį. Jeigu valgomajame planuojate rengti šeimos susitikimus ar šventes, galbūt vertėtų pagalvoti apie stalą - transformerį, kurį esant reikalui galėtumėte išskleisti, ir jis leistų patogiai sutalpinti daugiau žmonių. Taip pat pravartu iš anksto suplanuoti, kur bus laikomi indai, stalo įrankiai ir kiti daiktai. Šiuos vertėtų laikyti netoli stalo, kad būtų patogu pasiekti bet kuriuo metu.

Stalo ir kėdžių pasirinkimas

Prieš perkant stalą ir talpinant jį į valgomąjį, pirmiausia nuspręskite, kokio jis turėtų būti dydžio. Stalas turi tilpti į kambarį, paliekant pakankamai vietos kėdėms ir laisvam judėjimui aplink.

 

Forma taip pat yra svarbus aspektas: apvalūs ar ovalūs stalai gali skatinti bendravimą, nes leidžia ten sėdintiems lengviau matyti ir kalbėtis vieniems su kitais, o stačiakampiai ar kvadratiniai stalai gali būti praktiškesni didesnėse erdvėse ar formalių vakarienių metu. Stalo medžiaga turėtų atitikti kambario interjerą ir būti praktiška – pavyzdžiui, medis yra ilgaamžiškas ir lengvai priderinamas prie įvairių stilių, o stiklas suteikia modernumo pojūtį, tačiau reikalauja daugiau priežiūros.

 

Kėdžių pasirinkimas taip pat yra svarbus. Jos turėtų būti ne tik estetiškai derančios prie stalo, bet ir patogios. Ilgalaikiam sėdėjimui svarbu rinktis kėdes su gera atrama ir patogia sėdimąja dalimi. Jeigu planuojate praleisti prie stalo daug laiko, pagalvokite ir apie paminkštintas kėdes ar tokius modelius, kurie anatominiu dizainu prisitaiko prie kūno formų. Be to, atkreipkite dėmesį į kėdžių aukštį – jis turėtų būti pritaikytas prie stalo aukščio, kad sėdint būtų patogu ir nesukeltų diskomforto.

Spalvų schema ir dizainas

Renkantis spalvas valgomajam kambariui, svarbu atsižvelgti į tai, kokią atmosferą norite sukurti. Šviesios spalvos, pavyzdžiui, kreminė ar šviesiai mėlyna, gali padaryti erdvę jaukesnę ir šviesesnę, tuo tarpu tamsesni atspalviai, pavyzdžiui, tamsiai mėlyna ar žalia, suteiks daugiau formalumo ir elegancijos. Spalvų pasirinkimas taip pat turėtų derėti su bendru namų interjero stiliumi, kad neatsirastų nesuderinamumo.

 

Apdailos elementai yra puikus būdas įnešti individualumo į valgomąjį kambarį. Pavyzdžiui, elegantiškos užuolaidos gali pridėti šilumos ir privatumo, o iškabinti paveikslai ar šeimos nuotraukos ant sienų padės sukurti šiltą ir kviečiančią atmosferą. Taip pat nebijokite eksperimentuoti su įvairiais audiniais ir medžiagomis, pvz., staltiesėmis ar servetėlėmis, kurios gali pridėti spalvų ar tekstūros.

 

Žali augalai taip pat yra puikus būdas atgaivinti bet kurią erdvę, įskaitant valgomąjį. Nedideli kambariniai augalai ant palangės ar didesnės žalios augalų kompozicijos kambario kampuose gali ne tik pagerinti oro kokybę, bet ir pridėti gyvybingumo jūsų valgomajam. Be to, augalai gali būti naudojami kaip natūralūs aptvarai, padedantys atskirti erdves atviroje zonoje.

Komentarai 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą



Apsaugos kodas
Įveskite atsakymą